BRAVO NOVAČE! ĐOKOVIĆ NE PRESTAJE DA PIŠE ISTORIJU TENISA! Uzeo je Pariz, osvojio 37. rekordni masters, vlada sedam godina... Medvedev mora još da uči!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • BRAVO NOVAČE! ĐOKOVIĆ NE PRESTAJE DA PIŠE ISTORIJU TENISA! Uzeo je Pariz, osvojio 37. rekordni masters, vlada sedam godina... Medvedev mora još da uči!

Najbolji teniser sveta je u sjajnom meču pobedio drugog igrača sveta, Danila Medvedeva, 4:6, 6:3, 6:3 i tako mu se revanširao za poraz u finalu US Opena.

Tako je Novak došao do 37. masters trofeja po čemu se izdvojio na vrhu ispred Rafe Nadala i do pete titule u sezoni i prvog sa turnira Serije 1.000.

Do ovog turnira, sa po 36 takvih titula, prvo mesto na toj "večnoj listi" delili su Nole i Rafael Nadal, ali sada je Srbin neprikosnoven (i) u toj trci, čime je samo osnažio svoje pretenzije za epitet - najbolji teniser svih vremena.

Novak Đoković je, podsetimo, u Parizu, obezbedio i to da rekordni sedmi put godini završi kao najuspešniji akter tenisa, čime je oborio rekord svog idola, Pita Samprasa, s kojim je dosad delio prvu poziciju.

Ovo mu je bila i 86. titula u karijeri a do nje je došao posle 135 minuta igre vodi protiv Rusa u pobedama sa 6:4.

Meč je u potpunosti opravdao očekivanja, jer su Novak i Danil na momente igrali zaista spektakularno.

Bilo je tu mnogo lepih poena, odličnih udaraca, nadmudrivanja.

Mediji

Komentari