NOVAČE, PA MORA LI TO BAŠ TAKO! Đoković se igrao sa nervima Srba, ali je prošao u treće kolo Pariza!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVAČE, PA MORA LI TO BAŠ TAKO! Đoković se igrao sa nervima Srba, ali je prošao u treće kolo Pariza!

Novak Đoković se plasirao u treće kolo ATP mastersa u Parizu i to nakon što je posle dramatičnog meča nastavio svoju nepobedivu seriju protiv Martona Fučoviča.

Srbin je mađarskog tenisera savladao uz velike muke sa 6:2, 4:6, 6:2, čime se plasirao u osminu finala u kome će za rivala imati boljeg iz meča Gael Monfis - Adrijan Manarino.

Posle 50 dana pauze od poslednjeg takmičarskog nastupa u pojedinačnoj konkurenciji, finala Ju-Es opena, Nole je rano zagospodario centralnim terenom u francuskoj prestonici. Ali, ta dominacija nije baš trajala od početka do kraja. Naprotiv, desio se jedan baš dugi prekid, a onda i napeta završnica.

Šta je razlog tome, ostaje da se vidi. Možda činjenica da je zbog dugog trajanja prethodnih mečeva, skoro dva sata kasnije u u odnosu na prvobitno predviđeni termin izašao na igralište, ali mu to isprva nije smetalo da "radi šta mu je volja" sa rivalom.

Za samo 15 početnih minuta, uz jedan brejk i svega jedan izgubljen poen na servise suparnika, poveo je sa 3:0, i time napravio početni korak ka četvrtom trijumfu nad Fučovičem. Naravno, nije se 40. igrač sveta ni tada predavao, bilo je gemova koji su umeli da potraju i po sedam, osam minuta, ali ne samo da nije uspevao da ozbiljnije pripretio Novaku, već je osvojio svega 40% poena u prvom setu. To, možda, i ne treba da čudi imajući u vidu da je srpski as ubacio 77% prvih servisa gde treba, a imao je skoro dvostruko manji broj neiznuđenih grešaka, 8 naspram 13.

Druga deonica je, međutim, donela drugačiju sliku na terenu. Fučovič je zaigrao daleko konkretnije, Noletu se dešavalo i da ima po nekoliko grešaka u nizu, pa je najpre usledio maratonski gem na njegov servis (za 1:1), a potom i brejk Mađara. Od toga se Đoković, na iznenađenje svih njegovih pristalica, nije oporavio u tom segmentu meča, pa je bez prilike za brejk - set i izgubio.

U trećem je drama bila gotovo neprestana. Naročito nakon što je Novak poveo sa 3:1. Jer, na taj brejk Fučovič je ekspresno odgovorio istom merom, a onda je šesti gem trajao skoro sedam minuta. Završio se trećim uzastopnim brejkom, i to kada je Đoković iskoristio četvrtu šansu za to u tih sedam minuta.

Posle 4:2 na semaforu, autsajder je shvatio da mora da uloži nadljudski napor da bi nadljudsku tenisku veličinu pobedio, ali... čudo je pred ponoć imalo neka druga posla, daleko od centralnog terena u Parizu.

Novosti

Komentari