ISTORIJA JE ISPISANA, JOŠ POBEDA I PADA NOVI REKORD! Đoković je najveći ikad, više nema priče na tu temu!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • ISTORIJA JE ISPISANA, JOŠ POBEDA I PADA NOVI REKORD! Đoković je najveći ikad, više nema priče na tu temu!

Plasmanom u finale mastersa u Parizu Novak Đoković je obezbedio mesto jedan do kraja godine. To će našem teniseru biti rekordna sedma nova godina na prvoj poziciji.

Prošle godine Novka se izjednačio sa Pitom Samprasom koji je šest puta bio najbolji na kraju godine. Tako da se naš teniser osamostalio na večnoj rang listi.

Iza njih dvojice nalaze se Rafael Nadal i Rodžer Federer sa po pet, a u zadnjih 17 godina još je Endi Mari jednom završio godinu kao prvoplasirani.

Đoković je nakon overe prvog mesta na kraju godine bio ponosan na sebe jer je srušio Samprasa. Novak je poručio da je to ne samo njegov uspeh već i njegovog tima, i porodice sa kojom je uspeo da provede dosta vremena nakon poraza u finalu Ju-Es opena.

"Uživao sam u slobodnom vremenu, nisam uopšte bio zabrinut. Proveo sam vreme s porodicom, bio sam na svojoj Akademiji, nije mi bilo dosadno bez tenisa. S druge stane, volim da se takmičim i uželeo sam se igre - vratio sam se u Pariz s ciljem da obezbedim mesto broj jedan na kraju godine."

"To je olakšanje, pritisak je skinut s grbače, ali posao još nije gotov. Nadam se da ću u nedelju odigrati još jedan odličan meč, svestan sam da ću morati da odigram na izuzetno visokom nivou kako bih osvojio titulu", rekao je Đoković.

"Cenim mnogo sve rekorde i dostignuća, ne mogu da izaberem između ta dva. Biti istorijski broj jedan verovatno je jedno od najvećih dostignuća u našem sportu. S druge strane, biti prvi na kraju godine iziskuje konstantnost i najbolje partije na najvećim turnirima - ja sam najviše bodova ove godine sakupio na slemovima. Nisam mnogo igrao, a tako će biti slučaj i u budućnosti, pošto se koncentrišem na najveće događaje", zaključio je srpski teniser.

RTS

Komentari