NOLE DAO SEDAM GEMOVA KUDLI, RUTINSKI DO TREĆEG KOLA: Tipsa skupo prodao kužu Andersonu, Miomir pao zbog povrede!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOLE DAO SEDAM GEMOVA KUDLI, RUTINSKI DO TREĆEG KOLA: Tipsa skupo prodao kužu Andersonu, Miomir pao zbog povrede!

Novak Đoković je savladao Amerikanca Denisa Kudlu sa 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:2 i plasirao se u treće kolo Vimbldona. Naredni rival našeg tenisera je Poljak Hurbert Hurkač.

Novak je lako slomio otpor protivnika. Opravdao je naš teniser ulogu favorita i, što je najvažnije, brzo završio meč, koji je trajao oko 90 minuta igre i zakazao duel sa Hurkačom. Novaka je sjajno služio prvi servis, a odservirao je čak 24 asa.

Novak je od samog starta krenuo silovito. Uz dva brejka ekspresno je došao do prednosti od 5:0. Usledio je mali pad u igri našeg tenisera pa je protivnik uspeo da smanji na 5:3. Ipak, Đoković nije dozvolio da se set dodatno produži i već u narednom gemu stavio tačku na prvi set - 6:3.

Još bolja igra našeg asa u nastavku. Posle uvodnih gemova koje su teniseri rešili u svoju korist, Novak je uz dva brejka stigao do prednosti od 4:1. Kudla je uspeo da vrati jedan brejk. Međutim, već u narednom naš teniser ponovo oduzima servis protivniku, a potom je bio siguran na svoj i rešio drugi set sa 6:2.

Nastavio je Đoković u istom ritmu, na startu je oduzeo servis protivniku, a potom je koristio svaku šansu da pritisne servis protivnika. Uz još jedan brejk Novak stavlja tačku na ovaj meč - 6:2 i u trećem setu.

Anderson zaustavio Tipsrevića

Janko Tipsarević poražen od Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 3:1 (6:4, 6:7, 6:1, 6:4) u meču drugog kola Vimbldona.

Tipsarević je pružio snažan otpor favorizovanom protivniku. Posle velike borbe osvojio je drugi set. Međutim nije imao snage za nešto više, pa je Anderson stigao do zaslužene pobede i plasmana u treće kolo.

Na startu meča Anderson je oduzeo servis našem teniseru, što mu je bilo dovoljno da osvoji prvi set. Janko je pokušavao da se vrati, ali protivnik mu nije dozvolio, jedinu brejk priliku naš teniser je propustio u drugom gemu. Potom je Južnoafrikanac mirno priveo set kraju - 6:4.

Velika borba u drugom setu. Teniseri su uspeli da sačuvaju svoje servise pa je set rešen u taj-brejku. U ovom periodu Tipsarević je bio uspešniji i dobio ga sa 7:5.


U trećem setu Anderson koristi pad u igri našeg tenisera i lako ga rešava u svoju korist, dozvolivši našem teniseru da dobije samo jedan gem.

Nešto veći otpor Janko je pružio u četvrtom setu. Ponovo je Anderson lako došao do brejka prednosti, koji je uspeo da sačuva do kraja seta i meča - 6:4 u trećem setu.

Kecmanović zadovoljan uprkos povredi

Miomir Kecmanović zadovoljan napupšta London, iako ga je povreda naterala da preda meč drugog kola Vimbldona.

"Ne znam koliko je ozbiljna povreda, nisu znali da mi kažu šta je. Nemam razloga da budem depresivan, imao sam dobre mečeve", rekao je Kecmanović za RTS.

Nekim igračima smeta na Vimbldonu što treniraju na jednom, a igraju na drugom terenu. Kecmanoviću to nije bio problem.

"Možda nekome to smeta, ali meni nije predstavljalo problem", rekao je Kecmanović i dodao da je zadovoljan igrom na travi u poslednjih nekoliko nedelja.
Mediji/RTS

Komentari