NOVAK SPREMAN DA PO DRUGI PUT SRUŠI RAFU NA PARISKOJ ŠLJACI! To nije kao drugi dueli, to je najveći izazov, naše rivalstvo je istorijsko!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVAK SPREMAN DA PO DRUGI PUT SRUŠI RAFU NA PARISKOJ ŠLJACI! To nije kao drugi dueli, to je najveći izazov, naše rivalstvo je istorijsko!

Novak Đoković kaže da tokom meča sa Mateom Beretinijem nije razmišljao o narednom protivniku, Rafaelu Nadalu.

Srpski teniser je Italijana savladao sa 3-1, posle velike borbe i tako se plasirao u polufinale, gde će protiv Nadala igrati po 58. put.

Novak je jedan od dva tenisera koji je Nadala na pariskoj šljaci.

"Nisam ga ja jedini pobedio. Pobedio ga je i Robin Soderling. Nema mnogo igrača koji su ga pobedili na ovoj podlozi. Ovo je dobro projektovano polufinale. Mnogi ljudi su razgovarali o potencijalnom meču. Tu smo. Suočićemo se još jednom. Tokom prethodnih nekoliko godina imali smo nekoliko duela. Prošle godine je dominirao u finalu protiv mene. U petak će uslovi biti drugačiji. Nadam se da ću da nastupim na višem nivou nego u prva dva seta tog finala. Kvalitet i nivo tenisa koji sam imao u Rimu, Beogradu i ovde daje mi dobar osećaj pred ovaj meč. Imam samopouzdanje. Verujem da mogu da pobedim, inače ne bih bio ovde. Imaćemo veliku bitku", rekao je Đoković.

Novak ističe Nadala kao najvećeg rivala u karijeri.

"To nije kao drugi dueli. Najveći izazov je igrati protiv Nadala na šljaci na ovom stadionu gde je imao velikih uspeha u karijeri. Naši mečevi donose dodatnu napetost i očekivanja. Naše rivalstvo je istorijsko za ovaj sport. Imao sam privilegiju da igram protiv njega toliko puta. Rivalstva sa njim i Rodžerom pomogla su mi da poboljšam svoju igru. Da, verovatno ću Rafu odabrati za najveće rivala kojeg sam imao u karijeri. Priprema meča protiv njega, podloga, uslovi, razlikuju se od meča do meča", dodao je on.

Novosti

Komentari