BRAVO NOVAČE, JOŠ CICIPAS PA NADAL I ROLAN GAROS JE TVOJ – DRUGI PUT! Đoković na putu da se upiše u istoriju, Busta ga mučio četiri seta!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • BRAVO NOVAČE, JOŠ CICIPAS PA NADAL I ROLAN GAROS JE TVOJ – DRUGI PUT! Đoković na putu da se upiše u istoriju, Busta ga mučio četiri seta!

Prvi teniser sveta Novak Đoković je tri sata lomio otpor Pabla Karenja Buste. U odličnom i vrlo uzbudljivom meču slavio je u četiri seta – 4:6, 6:2, 6:3, 6:4.

Još je sveža uspomena na nemio događaj iz Njujorka. Naravno da Karenjo Busta nije kriv za sve što se desilo posle već čuvenog slučaja sa linijskim arbitrom Laurom Klark, ali svakako da taj meč nije ostao Đokoviću u lepoj uspomeni. Pariski meč počeo je nekako stegnuto i nesigurno, posebno na servisu.

Još od prvog seta, Đoković se borio i sa zdravstvenim nevoljama. Žalio se na bol u vratu i levom laktu, a to je bio dodatni problem u borbi sa vrlo upornim Špancem. Dozvolio je Karenju Busti brejk u petom gemu, uzvratio je u osmom, ali već u sledećem ponovo izgubio gem na svoj servis. Posle čak 50 minuta igre, Španac je poveo.

U nastavku smo videli pravog Đokovića. Raznovrsnim udarcima, “šetao” je rivala po terenu. dva puta oduzeo servis Špancu i izjednačio.

Bitka se tek rasplamsala, ali početak trećeg seta nije nagoveštavao dramu. Novak je napravio brejk već u drugom gemu, lako ga potvrdio i poveo 3:0. Međutim, usledio je još jedan pad u njegovoj igri. Dozvolio je rivalu da izjednači, ali mu je u osmom gemu zadao još jedan udarac. Poveo je 5:3 i servisom bez problema osvojio šesti gem u setu.

U četvrtom setu nije bilo brejka sve do sedmog gema, iako je Đoković imao prilike da oduzme servis gem. Propustio ih je čak pet, ali ne i šestu. Vođstvo od 4:3 nagoveštavalo je epilog, ali daleko od toga da se Španac predavao. U sledećem gemu, Đoković je čudesno spasavao brejk lopte, ukupno tri i uspeo da potvrdi stečeno. Pošto je španski igrač na sopstveni servis uspeo da smanji na 5:4, Đoković je servirao za pobedu i uz manje probleme (bilo je 15:30) priveo duel kraju.

Protivnik srpskog tenisera u polufinalu biće Grk Stefanos Cicipas. On je neočekivano lako u tri seta savladao Rusa Andreja Rubljova.

Maxbetsport

Komentari