AMAN NOLE, HOĆEŠ DA NAM RIKNE SRCE?! JOŠ NADAL I ISTORIJA JE TVOJA! Đoković dobio dramu sa Cicipasom za finalni spektakl protiv Rafe!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • AMAN NOLE, HOĆEŠ DA NAM RIKNE SRCE?! JOŠ NADAL I ISTORIJA JE TVOJA! Đoković dobio dramu sa Cicipasom za finalni spektakl protiv Rafe!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Rolan Garosa, posle dramatične pobede nad Stefanosom Cicipasom. Đoković i Cicipas odigrali su duel u pet setova koji je trajao skoro četiri sata, a Novak je izašao kao pobednik rezultatom 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1. Prvi reket planete zakazao je spektakl u nedeljnom finalu, pošto će se za trofej boriti sa velikim rivalom Rafaelom Nadalom.

Šampion iz 2016. godine došao je do svog 27. finala na grend slemovima, petog u Parizu, ali je malo nedostajalo da bez istog ostane, uprkos vođstvu od 2-0 u setovima.

Na startu meča je Đoković spasao četiri brejk prilike i to je nekako odredilo tok prva dva seta. Već u sledećem gemu je kaznio promašaje oduzimanje Cicipasovog servisa i preuzeo rezultatsku kontrolu.

Ipak, Grk je odgovorio agresivnom igrom i usledio je niz gemova u kojima je imao brejk prilike i sve ih je Srbin neutralisao.

Došao je do vođstva u setovima nakon nešto više od 40 minuta, da bi se isti scenario ponovio u drugom. Pošto se nekoliko puta izvukao, u petom gemu je na neverovatan način oduzeo servis Stefanosu i zadao mu bolan udarac.

Sjajnom defanzivom je tada potpuno razoružao šestog igrača sveta i potom rutinski došao na korak do trijumfa.

Imao je brejk viška u finišu trećeg, u gemu u kojem je servirao čak i meč loptu, pre nego što su kola krenula nizbrdo neverovatnom brzinom.

Situacija na terenu se potpuno preokrenula, Cicipas je postao agresivniji igrač na terenu i počeo da koristi svoje šanse, dok je Novak ušao u seriju promašaja. "Momentum" je prešao na stranu Grka i smanjio je na 2-1.

Posle razmenjenog po jednog brejka na startu četvrtog seta, osvajač 17 grend slemova je propustio 10 prilika da brejkne rivala, pa je kazna bila surova – Cicipas je izborio peti set.

Šesti igrač na ATP rang-listi je u tom delu igre osetio bolove u levom kvadricepsu, pa je na fizičkom planu mnogo popustio. Novak je to iskoristio, protutnjao kroz peti set i završio posao za nešto manje od četiri sata.

Sada će imati zadatak da se fizički i psihički oporavi za finale, u kojem će imati najteži mogući zadatak – duel sa velikim rivalom Rafaelom Nadalom.

Nadal je prethodno maksimalnim rezultatom eliminisao Argentinca Dijega Švarcmana.

Biće to 56. epizoda najvećeg rivalstva u istoriji "belog sporta", a Đoković trenutno vodi 29-26 u pobedama. Poslednji put su se sastali u januaru na ATP kupu, kada je srpski šampion bio bolji u dva seta (6:2, 7:6 (7-4)).

"Bik sa Majorke" brani titulu i ima mnogo više pobeda na Rolan Garosu, ali je njihov poslednji okršaj na pariskoj šljaci, još davne 2015, pripao Đokoviću sa ubedljivih 7:5, 6:3, 6:1.

Jasno je da nam sledi spektakl u nedelju od 15 časova, a direktan prenos i tog meča moći ćete da gledate na našem Prvom programu.

Rolan Garos igra se za nagradni fond od 38.000.000 evra.

RTS

Komentari