OBRNI, OKRENI NOVAK JE PRVI! ATP RAČUNA KAKO DA GA SKINE SA TRONA, ALI... Minimalne šanse ima samo Medvedev, ali to je u domenu fantastike!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • OBRNI, OKRENI NOVAK JE PRVI! ATP RAČUNA KAKO DA GA SKINE SA TRONA, ALI... Minimalne šanse ima samo Medvedev, ali to je u domenu fantastike!

Dok Novak Đoković odmara, provodi vreme sa porodicom i navijačima, ATP računa šta je potrebno da bi se on svrgnuo sa trona!

Novak je propustio veliki broj turnira od početka sezone, a poslednji na kome je igrao novoformirani ATP 250 turnir u Beogradu. Tu ga je u polufinalu pobedio Aslan Karacev.

Zbog toga je sada došao u situaciju da može da izgubi prvo mesto na ATP listi, a teniska organizacija je na tviteru izračunala u kom slučaju Novak gubi tron.

Oni navode da je ipak teško očekivati da se tako nešto desi, ali potrebno je da Danil Medvedev osvoji Madrid ili Rim, a drugi uslov je da na drugom od ta dva turnira dođe bar do polufinala. Ukoliko to uspe, a Novak Đoković u Rimu ne stigne do finala svet će imati novog najboljeg tenisera na planeti.

Ipak, teško je verovati u takav scenario jer je Danil Medvedev izuzetno slab na šljaci, pa tako recimo na Rolan Garosu nema nijednu pobedu u karijeri. Radio je na svojoj igri i sada sigurno neće ispadati na startu turnira, ali osvajanje ovakvih takičenja na zemljanoj podlozi za njega je i dalje daleko.

Mondo

Komentari