OD OVOG MOŽE DA SE RIKNE! NOVAČE, AMAN, UZEO SI NAM BAR TRI GODINE ŽIVOTA! Đoković u polufinalu Vimbldona...

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • OD OVOG MOŽE DA SE RIKNE! NOVAČE, AMAN, UZEO SI NAM BAR TRI GODINE ŽIVOTA! Đoković u polufinalu Vimbldona...

Kada Novak Đoković dođe do petog seta na Vimbldonu tada je svoj na svome i to je njegova sigurna luka. Naime, šestostruki osvajač trećeg grend slema je do sada samo jednom u karijeri izgubio odlučujući deo meča na ovom turniru, a igrao ga je 10 puta.

Taj poraz se desilo davne 2006. godine na tek drugom nastupu Srbina u Londonu. NJega je tada pobedio Hrvat Mario Ančić.

Takođe, posle pobede nad Janikom Sinerom ima učinak 11:2 kada su u pitanju četvrtfinala Vimbldona. Jedina dvojica koja su trenutno trećem igraču sveta skinuli skalp na travnatoj podlozi su Tomi Has (2009. godine) i Tomaš Berdih 2017. s tim što je Nole tad bio prinuđen da preda meč bivšem češkom teniseru.

Đoković će u polufinalu ovogodišnjeg Vimbldona igrati protiv pobednika meča David Gofan (Belgija) - Kameron Nori (Velika Britanija).

Podsetimo, Đoković je u spektakularnom meču savladao Janika Sinera i prošao u polufinale Vimbldona, a odmah po završetku te teniske drame obratio se sa Centralnog terena.

Voditeljka programa ga je, šaljivim tonom, pitala da li bi mogao najpre da objasni šta se dešavalo u prva dva seta, koja je izgubio, a on je uz osmeh rekao:

- Mogu li da vas provedem kroz poslednja tri? Najpre, moram velike čestitke da uputim Janiku, zbog sjajne borbe. Siguran sam da će on imati još prilika da igra u završnicama grend slemova, veoma je mlad a već se ustalio u finišima velikih turnira. A što se prva dva seta tiče, gledajući ostatak meča, to kao da je bio drugačiji susret. On je bio bolji na terenu. Otišao sam potom malo "napolje", bio u svlačionici, porazgovarao sa sobom pred ogledalom... Da, stvarno jesam! Ponekad u ovakvim okolnostima, kada se ne događa nešto najbolje na terenu po vas, kada drugi igrač dominira, onda je neophodno napraviti pauzu, presabrati misli, razmisliti šta sve treba da se uradi i, na sreću, počeo sam treći set brejkom i to mi je dalo mnogo samopouzdanja. Video sam da je on počeo malo da sumnja, a i slabije se kretao, što je, uz moje iskustvo igranja na ovakvom nivou, bilo važno za konačan ishod.

Na konstataciju da pet godina nije poražen na Vimbldonu, te pitanje "Koji je glavni osećaj koji imaš kada si prošao u polufinale?", Nole je odgovorio iz duše:

- LJubav, ponos, ispunjenost... Obožavam ovaj teren, obožavam! Mislim da bi se većina igrača složilo da je ovo najveći turnir u našem sportu, ali je i najvažniji u mom životu. On me je inspirisao da prvi put uzmem reket u ruke, ovde sam ispisivao stranice te ljubavi i nadam se da će se to nastaviti - zaključio je Novak Đoković.

Novosti

Komentari