RAFA SE MOLIO BUGU DA POBEDI NOVAKA! Od 12 mečeva molitva mu je uslišena samo jednom! PROTIV SRBINA NIŠTA NE POMAŽE!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • RAFA SE MOLIO BUGU DA POBEDI NOVAKA! Od 12 mečeva molitva mu je uslišena samo jednom! PROTIV SRBINA NIŠTA NE POMAŽE!

Ko je najbolji teniser u istoriji? Ne prođe dan da se u svetu belog sporta ne postavi to pitanje.

Odgovor će, u zavisnosti od simpatija, biti Novak Đoković, Rafael Nadal ili Rodžer Federer. Brojke, koje su na strani srpskog asa, odavno nisu dovoljne.

Činjenica je da se najbolji uvek određivao po dostignućima, ali je to tako bilo sve dok Đoković nije pomeo rivale. Sada ima onih koji gledaju nešto drugo, a ne samo rezultate?!

U podkastu "Tres Iguales" o velikoj trojci pričao je Rafin stric i trener Toni Nadal. Konkretno je govorio o načinu na koji je njegov bratanac trebalo da igra protiv Švajcarca i Srbina.

- Rafa je protiv Federera igrao lopte sa većim odskokom na njegov bekhend, što nam je davalo određenu prednost. Mislim da smo to počeli da radimo 2006. godine. Što se tiče Đokovića, to je uvek bilo mnogo komplikovanije, jer ne znaš kako jednostavno da igraš. Ako otvoriš igru, on će je otvoriti bolje.

Ispričao je Nadal i jednu anegdotu iz 2013. godine. Sve se dešavalo prilikom pripreme finala US opena, koje je Španac dobio. Zanimljivo je da je to poslednja Nadalova pobeda nad Đokovićem na betonskoj podlozi, ali i da je od narednih 12 izgubio 11 mečeva od Novaka.

U svakom slučaju do tog trijumfa došao je uz pomoć nekih viših sila. I sve to na savet agenta.

- Poslednji put kada ga je pobedio na US Openu pitao me je šta da radi. Rekao sam da igra snažno po sredini i da "otvara" polje samo kada ima jasnu situaciju. Tada se uključio Karlos Kosta, njegov agent, koji je sedo pored mene. Rekao je: "Trebalo bi da se molimo jer je Novak mnogo bolji od nas".

Tada im je upalilo, ali je i taj "recept" bio za jednokratnu upotrebu. Nije teško shvatiti ako želiš da shvatiš - Novak Đoković je najbolji teniser na svetu!

24sedam

Komentari