(VIDEO) NOVAKOVA LEKCIJA GOFANU ZA FINALE TOKIJA! Ostao je još Amerikanac Milman i ĐOKOVIĆ ĆE OSVOJITI I ZEMLJU SAMURAJA!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • (VIDEO) NOVAKOVA LEKCIJA GOFANU ZA FINALE TOKIJA! Ostao je još Amerikanac Milman i ĐOKOVIĆ ĆE OSVOJITI I ZEMLJU SAMURAJA!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale turnira u Tokiju, pošto je sa 2:0 u setovima (6:3 i 6:4) savladao Belgijanca Davida Gofana. U finalu protiv Milmana u nedelju.

Veoma slična dva seta viđena su u drugom polufinalu u Tokiju, sa istim ishodom.

Nakon sigurnog uvodnog gema, već u drugom Novak pravi brejk u prvom setu, koji je bez većih problema potvrdio a potom i sačuvao do njegovog kraja, 6:3.

Drugi set počeo je servisom Gofana i ponovo brejkom prvog igrača sveta, kojem je taj oduzet servis i potom teškom mukom odbranjen svoj u drugom gemu, bio dovoljan za trijumf,

Drugi set završen je rezultatom 6:4, za ukupnih 2:0 i plasman u nedeljno finale (08.30), gde će snage odmeriti sa Asutralijancem Džonom Milmanom, koji je takođe u dva seta bio bolji od Opelke.

Publika u Japanu uživala je u majstorijama Srbina i Belgijanca, što najbočlje pokazuje i potez koji su akteri izveli pri vođstvu Đokovića od 4:1 u prvom setu.

Rivali su razmenili 11 udaraca, da bi na kraju Nole drop-šotom nadmudrio Gofana, koji je na sve načine pokušavao da se odbrani od Đokovićevih napada. Nije uspeo, ali je poput srpskog asa, dobio veliki aplauz za prikazano u ovom poenu.

Turnir u Tokiju, iz serije 500, igra se za nagradni fond od 1.895.290 dolara.

Teleks.info/Mediji

Komentari