MNOGO SMO GLUPI, OD NOVAKA PRAVIMO ŽRTVU, UMESTO DA... Bogdan Obradović opleo po Troickom i ekipi koja vode Orlove!

    foto: TSS
    Podeli
  • MNOGO SMO GLUPI, OD NOVAKA PRAVIMO ŽRTVU, UMESTO DA... Bogdan Obradović opleo po Troickom i ekipi koja vode Orlove!

Nekadašnji selektor Bogdan Obradović pojasnio je šta sve nije funkcionisalo u reprezentaciji Srbije.

Reprezentacija Srbije je Dejvis kup završila u polufinalu, a nekadašnji selektor Srbije Bogdan Obradović mnogo se nervirao tog je gledao mečeve protiv Hrvata. Prvo je Dušan Lajović upisao poraz u singlu, zatim Novak Đoković izjednačio, ali snage za preokret nije bilo u dublu.

Teniski trener koji je Srbiju vodio do jedine titule u ovom takmičenju otkrio je kakve promene treba napraviti u reprezentaciji i šta je nacionalnom timu nedostajalo da bi stigla do trofeja već ove godine. Ipak, nije smak sveta - Srbija može da bude favorit u naredne četiri sezone!

Reprezentacija je izgubila meč u dublu od Hrvata i zbog toga ispala sa turnira, a u grupnoj fazi nas je poraz od nemačkog tandema ostavio na drugom mestu. Obradović smatra da je za Srbiju igrao pogrešan tandem.

"Nije im uspela pretpremijera jer nisu znali šta rade. Mi imamo kreiran dubl tim, a to su Nikola Ćaćić i Nikola Milojević, njih dvojica treba da igraju za reprezentaciju i uz Novaka i Fiću mi lagano osvajamo Dejvis kup sledeće četiri sezone", istakao je Obradović tokom gostovanja na televiziji "K1".

Od Novaka se nije moglo očekivati više. Došao je, donosio pobede u singlu i igrao dubl. Gde je onda problem?

"Novak je pobedio sve mečeve, što smo i očekivali ali nije napravljena dobra strategija oko njega. Tako smo od junaka napravili žrtvu, što u prevodu znači da smo mnogo glupi", zaključio je bivši selektor.

Bogdan i Novak godinama su sarađivali u nacionalnom timu:

Nekadašnji selektor povukao je paralelu i sa fudbalskom reprezentacijom koju je Dragan Stojković odveo na Mundijal.

"Ne igra se nego se pobeđuje, pobeda je jedina opcija. To je ono što sam učio Novaka i usadio u našu reprezentaciju. Za reprezentaciju se igra do poslednje kapi krvi, a takvu atmosferu je i Piksi napravio u fudbalu, zato smo se kvalifikovali na Svetsko prvenstvo", zaključio je Obradović.

Bogdan Obradović je bio selektor reprezentacije srbije od 2007. do 2017. godine, a u tom periodu je reprezentacija igrala dva finala Dejvis kupa. Protiv Francuske 2010. osvojen je trofej, dok je tri godine kasnije upisan poraz od Češke.

Mondo

Komentari