VIKTORE, NEK JE SA SREĆOM! SRBIJA IMA NOVOG SELEKTORA! TSS zahvaljuju Zimonjiću na saradnji i postignutim rezultatima!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • VIKTORE, NEK JE SA SREĆOM! SRBIJA IMA NOVOG SELEKTORA! TSS zahvaljuju Zimonjiću na saradnji i postignutim rezultatima!

Upravni odbor TSS-a je na sednici 16.12.2020. na osnovu predloga komisije za izbor Dejvis kup selektora doneo jednoglasno odluku.

Ona je glasila da se za novog selektora u narednom četvorogodišnjem mandatu imenuje Viktor Troicki.

Predsednik i Upravni odbor se ovom prilikom zahvaljuju Nenadu Zimonjiću na dosadašnjoj saradnji i postignutim rezultatima.

Viktor Troicki (rođen 10. februara 1986. u Beogradu) sa reprezentacijom Srbije osvojio je sve što se u tenisu može osvojiti – Dejvis kup (2010. kada je upravo on doneo pobednički poen našoj zemlji pod svodovima beogradske Arene savladavši Francuza Lodru trećeg dana finalnog meča, u poslednjem petom susretu koji je i odlučivao šampiona), Svetski kup u Dizeldorfu (2009. i 2012), ATP kup 2019. u Australiji.

Talenat, kvalitet, upornost, veliki rad i vera u sebe doveli su Troickog do članstva u eliti svetskog tenisa i lansirali ga na 12. poziciju ATP liste 2011. godine (najbolji rang do sada).

Za Dejvis kup tim Srbije debitovao je u Moskvi 2008. u prvom kolu Svetske grupe protiv reprezentacije Rusije kada je posle velike borbe izgubio od Davidenka, prethodno pobedio Tursunova.

Mediji

Komentari