LUIS HAMILTON OSVOJIO MONAKO, na posrolju I Sebastijan Fetel I Valteri Botas!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • LUIS HAMILTON OSVOJIO MONAKO, na posrolju I Sebastijan Fetel I Valteri Botas!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton trijumfovao je u trci za Veliku nagradu Monaka ispred Sebastijana Fetela i Valterija Botasa.

Ekipa Mercedesa je ove sezone na svakoj trci imala duplu pobedu, pošto su ili Valteri Botas ili Luis Hamilton dolazili do trijumfa.

Hamilton je prethodno obezbedio pol poziciju tokom kvalifikacija, a to je bio I glavni preduslov za pobedu u Monaku.

Hamilton je krenuo sa prvog mesta, zadržao ga posle prve krivine i pobedio ispred Maksa Ferstapena i Sebastijana Fetela.

Ovaj trijumf dobija još više na značaju kada se pogleda šira slika. Hamilton je odavno prijavio probleme sa prednjim levim pneumatikom, koji očigledno nije bio u dobrom stanju, ali nije dozvolio da mu iko ugrozi poziciju.

Ferstapen je imao nekoliko šansi za preticanje. Pred sam kraj trke je bio u dobroj situaciji, ali je posle kontakta sa Hamiltonom očešao zid i ostao bez borbe za bolju poziciju.

Maks Ferstapen je pri izlasku iz boksa udario u Valterija Botasa i zbog toga dobio pet sekundi kazne i poziciju broj četiri, tako da za njega nema pobedničkog postola.

Taj incident je najbolje iskoristio Sebastijan Fetel koji se našao na poziciji broj dva, posle ne baš sjajnih kvalifikacija za Ferari.

Pjer Gasli se može pohvaliti petim mestom i najbržim krugom trke. Pošto je postavio vreme 1:14:279.

B92/Mediji

Komentari