ATLETIKO IMA ZAMENU ZA SIMEONEA, NASLEDIĆE GA LEGENDARNI SRBIN?! Ne nije Radomir Antić, na klupi “Jorgandžija” biće MILINKO PANTIĆ!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ATLETIKO IMA ZAMENU ZA SIMEONEA, NASLEDIĆE GA LEGENDARNI SRBIN?! Ne nije Radomir Antić, na klupi “Jorgandžija” biće MILINKO PANTIĆ!

Nekadašnji fudbaler Partizana, Milinko Pantić, uveren je da će jednog dana da sedne na klupu Atletiko Madrida. Legenda “jorgandžija” vidi sebe kao idealnu zamenu za Dijega Simeonea, kada jednog dana sjajni stručnjak bude napustio Madrid.

Ovaj 53-godišnji Lozničanin vodio je B tim Atletika u sezoni 2011/12. Kasnije je radio još u azerbejdžanskom Bakuu i kineskom Dalijanu.

– Moj san je godinama isti: da treniram Atletiko. I siguran sam da će taj dan doći. Vrlo sam ambiciozan, pre ili kasnije ostvarim ono što naumim – rekao je Pantić za Mundo Deportivo.

Priznao je iskusni stručnjak da mu početak trenerske karijere nije bio lak.

– Prvih pet dana priprema sa B timom su mi bili najteži u profi karijeri. Imao sam 36 igrača, od kojih su devetorica bila na probi. Trenirali smo na poljančetu, a ne na pravom terenu, čak nije bilo mesta da se lepo rasporedimo tokom treninga. Nisam spavao noćima da bih pripremio trening za sve.

Najteži trenutak Pantiću je bio kada je morao da krati spisak.

– Mislio sam da će to da uradi sportski direktor, ali nije. Želeo sam da budem iskren sa svima, jer mislim da igraču sve lakše padne kada je neko otvoren prema njemu. Od sedmorice momaka na probi, zadržali smo jednog. Ostalima sam se zahvalio. Nije da nisu bili talentovani, da nisu mogli da igraju, ali tako je bilo u tom trenutku, svako može da podbaci u nekom momentu. Kao treneru mora da ti bude jasno da ne možeš svakog da učiniš srećnim. Uvek će neko da bude nezadovoljan – objasnio je Pantić.

Maxbetsport

Komentari