BARSA KRENILA PO HALANDA, ALI NORVEŽANIN IMA BRUTALAN USLOV! Katalonci sada teško mogu da ga ispune! Epilog čeka pola Evrope!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • BARSA KRENILA PO HALANDA, ALI NORVEŽANIN IMA BRUTALAN USLOV! Katalonci sada teško mogu da ga ispune! Epilog čeka pola Evrope!

Norveški napadač Erling Braut Holand biće zvezda prelaznog roka na leto, a jasno je da će samo najbogatiji klubovi sveta moći da ga priušte. Ne toliko zbog obeštećenja koje traži Dortmund, već zbog ogromne plate koju zahteva Holand, kao i zbog velikog dela kolača koji će pripasti njegovom agentu Minu Rajoli.

Ipak, nisu samo Mančester siti, Bajern Minhen, Pari Sen Žermen, Mančester junajted i Real Madrid u priči, za nešto se pita i Barselona, iako trenutno "grca u dugovima" koji su teški skoro milijardu evra.

Barselona je krenula po Holanda, čemu svedoči i sastanak Đoana Laporte i Mina Rajole u Torinu ove nedelje, a kako piše katalonski sport i napadač je vrlo zainteresovan da karijeru nastavi na "Kamp Nou". Sviđa mu se ideja da bude njihova nova zvezda, ali ima i jedan uslov.

Ako idućeg leta odluči da potpiše za Barselonu, oni će morati da igraju u Ligi šampiona. Odnosno, očekuje od njih da ove sezone budu među četiri tima u Španiji ili da osvoje Ligu Evrope, gde prvo igraju sa Napolijem.

Holand ne želi da dolazi u Barselonu ako neće igrati na elitnom nivou, pa bi u tom slučaju izabrao drugi klub.

Sport tvrdi da bi čitava operacija oko dolaska Holanda mogla da bude veća i od 200 miliona evra, a to podrazumeva obeštećenje, platu i proviziju za agenta. Kako će Barselona pronaći taj novac nije poznato. Trenutno su bez novca, a jedino mogu da ih spasu investicioni fondovi i nova zaduživanja.

Podsetimo, Holand je ove sezone postigao već 17 golova na 14 utakmica za Dortmund.

Mondo

Komentari