(FOTO) MILAN DOVEO SRPSKOG VUNDERKINDA: MALDINI GA ODVEO U ITALIJU, HOĆE LI IGRATI PROTIV ZVEZDE?! Hteo ga i Juventus, ali...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (FOTO) MILAN DOVEO SRPSKOG VUNDERKINDA: MALDINI GA ODVEO U ITALIJU, HOĆE LI IGRATI PROTIV ZVEZDE?! Hteo ga i Juventus, ali...

Ekipa Milana ima i jednog srpskog fudbalera! Potencijalni reprezentativac Srbije Miloš Kerkez novo je pojačanje ekipe sa San Sira, narednog evropskog protivnika Crvene zvezde.

Momak rođen u Vrbasu ima 17 godina, a profesionalnu karijeru je gradio kroz dva mađarska tima. Bio je član Đera, u kom je dobio šansu pre punoletstva, a iz tog kluba prelazi pravo u Seriju A.

Tokom tekuće sezone je Miloš, koji inače igra na poziciji levog beka, odigrao čak 16 mečeva u drugom rangu mađarskog fudbala, a primetilo ga je oštro oko skauta. Milan je bio najbrži, pobedio je Juventus i obezbedio potpis fudbalera koji pored srpskog ima i mađarski pasoš.

Kako javljaju pojedini izvori iz Italije i Mađarske, za posao je presudan bio uticaj koji je izvršio Paolo Maldini. Nekadašnji levi bek Milana, u njegovim najslavnijim danima, ubedio je mladog Miloša i njegovu porodicu da je Milano pravi grad za nastavak karijere.

Mladi fudbaler je već predstavljen kao novi igrač Milana, ali je teško očekivati da u narednoj polusezoni dobije šansu u seniorskom timu. Mnogo je verovatnije da se to desi tek u narednim godinama, a da će klub do tada pažljivo razvijati njegovu karijeru.

Mondo

Komentari