(FOTO) VAR NAMEŠTALJKA I U ITALIJI! OVAKO NEŠTO SE NE DEŠAVA NI U PETLIĆIMA, kako je moguće da je ovo gol?!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (FOTO) VAR NAMEŠTALJKA I U ITALIJI! OVAKO NEŠTO SE NE DEŠAVA NI U PETLIĆIMA, kako je moguće da je ovo gol?!

Fudbaleri Juventusa su remijem na gostovanju Lećeu 1:1 omogućili Interu priliku da preuzme lidersku poziciju, međutim ekipa iz Milana je jedva sačuvala bod i to golom za koji može da se kaže da je u najmanju ruku kontroverzan.

Inter je dočekao Parmu u utakmici koja se završila rezultatom 2:2.

Kandreva je uz dosta sreće otvorio listu strelaca u 23. minutu, ali već sedam minuta kasnije navijači Parme su se radovali ne izjednačenju već vodećem golu! Najpre je Karamo snažnim i preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora savladao Handanoviča, da bi ekspresni preokret "Mlekadžije" obezbedile u 30. minutu preko Žervinja.

A onda je početkom drugog dela igre usledio pravi spektakl u režiji VAR-a. U 51. minutu, posle asistencije Kandreve, Lukaku se dobro snašao i postigao je izjednačujući pogodak, ipak sudija Čifi je na asistenciju pomoćnog sudije, zbog ofsajda poništio gol. Usledila je reakcija VAR-a, pa je nakon nekoliko minuta pauze gol priznat.

Međutim, ono što se na prvi pogled vidi jeste čista ofsajd pozicija belgijskog napadača. Mnogi su ostali u čudu, teško je bilo da poveruju da je takva greška napravljena.

Ne samo da je Lukaku bio u ofsajdu kod dodavanja Kandreve, već deluje da je ranije i Italijan bio u nedozvoljenoj poziciji, u trenutku kada je Brozović odigrao dodavanje na stranu.

Nezadovoljni navijači, masovno ostavljaju komentare kako je Param "opljačkana", a neki sumnjaju i u nameštanje.

Podsetimo, Video tehnologija podigla je nedavno veliku buru u Španiji i dovela do pobune, posle događaja na meču Valensije i Bilbaoa.

VAR tehnologija je skrojila rezultat između Bilbaoa i Valensije. Naime, gosti su slavili sa 1:0, a strelac je bio Čerišev na asistenciju Maksija Gomeza. Doskorašnji igrač Selte na snimku nije bio u ofsajdu, tačnije, na snimku koji je u prvi mah poslat sudijama, ali kasnije se otkrilo da to nije prava slika.

Na pravom snimku vidi se da je u trenutku upućivanja lopte, napadač Valensije bio za pola koraka ispred defanzivca Baskijaca.

Šta tek reći za pljačku u Ligi šampiona u meču Ajaksa i Čelzija, kada je Ajaksu poništen čist gol posle asistencije VAR. Da sve bude interesantnije i ovdje je Sudijama pokazana pogrešna slika, što je kasnije otkriveno!


Teleks.info/Blic

Komentari