GVARDIOLA ŠOKIRAO SITI, ODLUČIO JE DA IDE Posle sedam godina odlazim na odmor, a onda na Kopa Ameriku!!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • GVARDIOLA ŠOKIRAO SITI, ODLUČIO JE DA IDE Posle sedam godina odlazim na odmor, a onda na Kopa Ameriku!!

Ovo niko nije očekivao, Pep Gvardiola je tačno najavio kada se povlači sa mesta prvog trenera Mančester sitija!

Pep Gvardiola je spreman da napusti Mančester siti! To je objavio na konferenciji za štampu na kojoj je istakao da će njegov naredni korak biti u reprezentativnom fudbalu.

Jedan od najboljih trenera svoje generacije je posle osvajanja titula sa Barselonom i Bajernom stigao u Siti 2016. godine, a sada je najavio da neće produžiti ugovor koji ga veže sa klubom do 2023!

"Posle sedam godina u Mančester sitiju mislim da ću napraviti pauzu, zastati na momenat, videti šta sam uradio, potražiti inspiraciju", najavio je svoj skori odlazak Gvardiola.

Ovo bi značilo da će Katalonac završiti ovu sezonu u Sitiju, a onda i naredne godine predvoditi tim. Posle toga planira da preuzme drugačiju vrstu posla.

"Naredni korak će biti neki nacionalni tim. Želeo bih da treniram reprezentacije u Južnoj Americi i Evropi, da igram Kopa Ameriku. Želim to iskustvo", potvrdio je Gvardiola.

Još je naglasio da želi da preuzme reprezentaciju koja ne prihvata naturalizovane igrače "poput Brazila", što bi verovatno značilo da ne želi da preuzme selekcije poput Španije i Italije koje su u istoriji imale strance u svojim redovima.

Mondo

Komentari