GVARDIOLA U JUVENTUSU! Senzacija iz Italije, pregovori u toku, ANJELI HOĆE LIGU ŠAMPIONA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • GVARDIOLA U JUVENTUSU! Senzacija iz Italije, pregovori u toku, ANJELI HOĆE LIGU ŠAMPIONA!

Juventus je osvojio osmi naslov prvaka Italije zaredom, ali titule na Čizmi više niko i ne broji i sve je bilo usmereno samo na Ligu prvaka

Posljednji put je Juve bio najbolji u Evropi pre 23 godine. Frustracija navijača je golema i samo zbog ušatog pehara je prošlo leto za 117 milona evra doveden i Ronaldo. Međutim, Ajax je u četvrtfinalu u uzvratu deklasirao Staru damu u njenom dvorištu i razotkrio sve probleme koje ima ova ekipa Juventusa.

Alegri je nakon utakmice bio izložen brojnim kritikama italijanskih medija i odmah se počelo spekulisati da bi na leto mogao dobiti otkaz.

''Ajax je potpuno zasluženo pobedio. Mi smo postali stalni sudionik u završnicama Lige prvaka i želimo tako nastaviti i dalje. Moramo proceniti celu situaciju. Sad smo peti na UEFA-inoj lestvici, a znali smo biti i na 43. mestu. Liga prvaka je naš cilj, ali idemo dalje. Možemo samo rasti s Allegrijem na klupi. Razgovaraćemo s njim o novom ugovoru'', nakon utakmice s Ajaksom rekao je predsednik kluba Andrea Anjelli.

Ipak, malo ko veruje da gazda Anjeli nije imao fige u džepu kad su mu te za Juve tužne večeri ispadali bomboni iz usta dok je pričao o Allegriju.

Talijanski mediji krenuli su u ofanzivu tražeći novo jako ime na klupi Stare dame. Spominjala su se razna imena - od Kontea i Dešampa sve do Murinja i Mihajlovića.

Ipak, talijanski novinar Luca Momblano, pandan NBA sveznalici Adrianu Wojnarowskom kad je riječ o zbivanjima u Serie A, kaže da bi se mogao dogoditi spektakularan obrt. Momblano je objavio da je uprava Juventusa počela pregovore s Pepom Gvardiolom.

''Gazda Anjelli i sportski direktor Paratici našli su se s Gvardiolom nekoliko puta. Pep je dao zeleno svetlo za razgovore s Juventusom. Finansije nisu problem, Juve ima sve da zadovolji Gvardiolu, a mercato bi bio fantastičan ako Pep dođe. Jedini problem je u tome što Pep ima ugovor sa Sitijem i najpre mora rešiti stvari s klubom, to se čeka, a mislim da u Juventusu već znaju odgovor'', kaže Momblano pa nastavlja:

''Pep je apsolutno prvi izbor, Antonio Conte drugi, treći trener ne dolazi u obzir jer Juve ne želi menjati Alegrija bilo kim. Mogu vam garantovati da su u Juventusu napravili sve da se dogovore s Gvardiolom, a Pep je itekako zainteresovan za preuzimanje Juventusa. Imam ozbiljne potvrde iz kluba, ali konačnog dogovora još nema jer će se tu nešto pitati i Siti. Garantujem vam da će Alegri ostati jedino ako propadne dogovor s Pepom te ako se Konte, koji je drugi izbor, odbije vratiti. Prema informacijama koje imam, Pep Gvardiola je jako blizu Juventusove klupe."

Potvrdi li se ova priča, ona bi zaista bila spektakularna, ali ne bi bila senzacionalna. Gvardiola će verojatno uzeti naslov prvaka Engleske, ali na Etihad nije doveden da bi skupljao domaće naslove, već da šeicima pokloni Ligu šampiona. U poslednjih desetak godina arapski vlasnici u Siti su utukli ko zna koliko para, a samo jedno polufinale Lige šampopna premalo je za uloženo. Takođe, treba imati na umu da je Gvardiola trener koji se nigde ne zadržava predugo. S Barsom je pokorio svet, ali na Camp Nouu stolovao je samo četiri godine. Zatim je izazov pokušao pronaći u Bavarskoj, a ondje se zadržao sezonu manje.

Treća godina na Etihadu ističeče.

Juve i Pep se očajnički trebaju. Katalonac bi u Torino donio svežinu i neke nove ideje, a Stara dama njemu bi bila izazov da dokaže da nije blefer kakvim ga mnogi smatraju.

Index.hr

Komentari