JOVIĆA OD SELIDBE U MILAN DELE “MINUTI”! RAMADNI STIŽE NA PREGOVORE SA MALDINIJEM I MASAROM! Samo čudo može sprečiti dolazak Srbina!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • JOVIĆA OD SELIDBE U MILAN DELE “MINUTI”! RAMADNI STIŽE NA PREGOVORE SA MALDINIJEM I MASAROM! Samo čudo može sprečiti dolazak Srbina!

Nije tajna da je Luka Jović i ranije bio meta Milana, nije tajna da mu je status u Realu odavno pod znakom pitanja, a nije tajna i da Milanu gori pod nogama da u januaru dovede špica.

Priča koja je tinjala još od letos će se rasplmasati narednih dana. Počelo je!

Jovićev agent Fali Ramadani sutra stiže u Milano na pregovore sa direktorima Rosonera Maldinijem i Masarom o šestomesečnoj pozajmici srpskog napadača, saznaje MOZZART Sport. Neće to biti laki pregovori, ali je mnogo faktora koji navode na zaključak da će Luka Jović u drugom delu sezone nositi dres slavnog italijanskog kluba.

Još letos je Milan video Jovića kao idealnu varijantu za „backup“ špica. Odnosno nekoga ko će biti konkurencija Zlatanu Ibrahimoviću, odmeniti ga kada ne igra, zameniti ga kada igra, pa i igrati sa njim u tandemu u zavisnosti od situacije. Želja je postojala, ali mogućnosti nisu. Real se predomislio u finišu prelaznog roka i rešio da zadrži Srbina. Ni Jović nije bio zainteresovan za selidbu jer je imao sportsku ambiciju da se izbori za mesto u Realu. A ni Milan nije imao finansijske mogućnosti da isprati platu koja na godišnjem nivou iznosi preko 4.000.000 evra neto.

Sada su se okolnosti promenile. Ono čega su se u Milanu najviše plašili, sada se dešava. Zlatan Ibrahimović je iz jedne povrede ušao u drugu i pitanje je do kada će da odsustvuje. U najboljim prognozama bi mogao da zaigra početkom januara. Ali s obzirom na njegove godine, Milan više ne sme da se kocka i da uđe u drugi deo sezone bez klasičnog špica. Do sada su Ibru na poziciji centarfora menjali Ante Rebić i Rafael Leao koji ipak nisu klasične „devetke“. Portugalac je čak i uspeo da u nekim mečevima dobro odradi tu ulogu, ali zbog brzine i igre okrenute licem prema golu mu više leži pozicija na krilu. Rebić je imao dobrih partija, sjajno razigrava saigrače, ali je problem što još nije postigao gol u ovoj sezoni i korisniji je kao polušpic. Treća alternativa je mladi Kolombo ali je on još zelen za neku ozbiljnu ulogu.

Mozzartsport

Komentari