KO TO IZVESTI ZA 48 SATI, BARSA MORA DA SE REŠI DEMBELEA, PA DA DOVEDE OBAMEJANGA! Ispred Katalonaca nemoguća misija?!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • KO TO IZVESTI ZA 48 SATI, BARSA MORA DA SE REŠI DEMBELEA, PA DA DOVEDE OBAMEJANGA! Ispred Katalonaca nemoguća misija?!

Barselona ulazi u finiš prelaznog roka sa ambicioznim planovima da za nešto više od 48 sati realizuje odlazak Usmana Dembelea i dolazak Pjera Emerika Obamejana. Nekadašnji sagrači iz Borusije Dortmund i privatno veliki prijatelji su tako došli u situaciju da jedan zavisi od drugoga.

Nakon definitivnog sloma pregovora o novom ugovoru, Barselona je pre nekoliko dana saopštila Dembeleu da nije poželjan u klubu i da mu je najbolje da ode šest meseci pre isteka ugovora jer neće igrati do kraja sezone jer trener Ćavi ne računa na njega. Međutim, Francuz i njegov agent su tvrdili da ništa nisu odbili i da igrač želi da ostane u Kataloniji. Naravno, nisu rekli da su Barseloni saopštili abnormalne finansijske uslove zbog kojih su u upravi kluba pobesneli i izgubili strpljenje sa kontroverznim Francuzom koji je ozbiljan kandidat za najgori transfer svih vremena.

Posle najnovijeg sastanka, igrač i agent su konačno shvatili poruku i počeli da rade na transferu. Dembeleov menadžer Musa Sisoko je u kontaktima sa Mančester Junajtedom, Čelsijem i Njukaslom kojhi su zainteresovani za njegovog klijenta. Naravno, pod uslovom da to budu neki iole normalni finansijski zahtevi od strane igrača i menadžera. I sam Dembele je navodno priznao da je ipak najbolje da napusti Barselonu i sada čeka signale sa Ostrva. Dolasci Ferana Toresa i Adame Traorea su mu jasna poruka da se zaista ništa neće promeniti u njegovoj situaciji i da neće videti teren do kraja sezone ako ostane u Kataloniji.

I dok Dembele čeka ponude sa Ostrva i nada se transferu, njegov veliki prijatelj Pjer Emerik Obamejan čeka da mu se otvori mesto u Barseloni. Ćavi insistra na dolasku centarfora, propala mu je opcija da dovede Alvara Moratu i sada će sve karte biti bačene na Obamejana koji je takođe precrtan u Arsenalu od strane Mikela Artete. Čak je spreman i da se odrekne dela astronomskih primanja u Arsenalu koja iznose preko 20.000.000 evra bruto po sezoni! I Arsenalu ide u prilog da se reši makar dela te astronomske plate do leta.

Barsa prvo mora da se reši Dembelea i da oslobodi mesto u budžetu za napadača. Nada se da će joj to uspeti u narednih 48 sati i da će potom imati nekoliko sati da dogovori dolazak Obamejana na pozajmicu. Prelazni rok traje do ponedeljka i 23.59 časova. U Kataloniji gori nada da će jedan da ode, a drugi da dođe...

Mozzartsport

Komentari