MURINJO IM TRAŽIO DA POJAČA ODBRANU, ALI SU MU URUČILI OTKAZ! Par meseci kasnije za Megvajera su platili rekordih 80 miliona! Junajted ovo ne može da objasni navijačima!

    foto: Fotilustracija
    Podeli
  • MURINJO IM TRAŽIO DA POJAČA ODBRANU, ALI SU MU URUČILI OTKAZ! Par meseci kasnije za Megvajera su platili rekordih 80 miliona! Junajted ovo ne može da objasni navijačima!

Izvršni direktor Mančister Junajteda Ed Vudvord rekao je da je prošle godine stopirao transfere nekoliko fudbalera tadašnjem menadžeru Žozeu Murinju.

Nije precizirao o kojim je imenima reč, ali da sve bude još gore, Junajted koji je često bio kritikovan zbog "tanke" odbrane, trebalo je da se pojača u defanzivi. Murinjo je to namjeravao, ali mu nije bilo dopušteno.

- Istina je da je bilo razlike u mišljenjima kada je reč o jednom ili dvojici igrača, između menadžera i odseka za dovođenje igrača. Ponekad sam ja bio taj koji je morao da kaže "ne", što nije lako zbog naše prirodne tendencije da podržimo menadžera u svakoj prilici. Ipak, morali smo da slušamo i ljude koji su stručnjaci za dovođenje igrača - rekao je Vudvord, a prenose britanski mediji.

Od ove nesuglasice Vudvord kaže da je Murinjo postao drugačiji u odnosu prema njemu. Na leto 2018. su u klub stigli samo Dalo, Fred, Diogo i Li Grant.

Godinu kasnije, Murinjo više nije u klubu, jer je dobio otkaz decembra 2018, ali je Hari Megvajer kao najskuplji defanzivac plaćen 80 miliona funti stigao u Mančister.

- Portugalac je otišao u Totenhem gde je po dolasku umesto Maurisija Poketina poručio:

- Momci, najbolji pokloni su mi oni koje imam ovdje. Ne trebaju mi igrači, srećan sam sa onima koje imam. Samo mi treba vreme da ih razumem i sve u vezi sa njima. Moj poklon je moj tim i veoma je dobar - kazao je Murinjo.

Sport.ba/Teleks.info

Komentari