MURINJO KRADE INTERU VEĆ VIĐENO POJAČANJE! Totenhem nema vremana za čekanje, hitno im je potreban dobar napadač, koji nije skup!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • MURINJO KRADE INTERU VEĆ VIĐENO POJAČANJE! Totenhem nema vremana za čekanje, hitno im je potreban dobar napadač, koji nije skup!

Polako se približavamo foto-finišu prelaznog roka, a jedan od igrača koji će sigurno promeniti sredinu je Olivie Žiru. Iskusni Francuz dugo se spominjao kao vrlo izgledna opcija za napad Intera, ali su Neroazuri u poslednje vreme ohladili svoj interes spram zlatnog Trikolora.

Gianluca di Marzio javlja da Inter sada razmišlja o tome da dovede Žirua na leto kada mu istekne ugovor pa neće trebati plaćati odštetu. Poznat je to recept kojeg je sportski direktor Beppe Marotta usavršio još u doba kada je bio u Juventusu.

Žiruu se takva ideja ne sviđa jer bi ostankom na Stamford Bridžu bio osuđen na grejanje klupe za rezervne igrače. A to mu nije u interesu iz razloga što bi u nedostatku minuta mogao ostati prekobrojan na popisu Didira Dešampa za Evropsko prvenstvo.

Nećkanje Intera iskoristiti bi mogao bivši strateg Neroazura. Žoze Murinjo u potrazi je za centralnim napadačem nakon što se pokazalo kako je ozleda Harija Kejna teške prirode te ga neće biti možda do aprila, a možda i duže. Stoga Murinju hitno treba rešenje, po mogućnosti nekog iskusnijeg i ne preterano skupog. Totenhem nudi Žiruu ugovor na 18 meseci, prenosi di Marzio. Napadač je zainteresiran za selidbu u redove viceprvaka Evrope, ali Čelsi nije najsretniji s raspletom u kojem pojačavaju ljutog rivala. I tu zasad najviše zapinje realizacija ovog posla.

Gde će francuska devetka dočekati februar, saznat ćemo do kraja petka, do kada traje pralazni rok i u Italiji i Engleskoj.

Sport.ba

Komentari