OVIH 11 SUPERZVEZDA ĆE DIĆI NA NOGE EVROPU, TU JE I SRBIN! Megatransferi koje očekujemo VREDNI SU MILIJARDU EVRA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • OVIH 11 SUPERZVEZDA ĆE DIĆI NA NOGE EVROPU, TU JE I SRBIN! Megatransferi koje očekujemo VREDNI SU MILIJARDU EVRA!

Letnja fudbalska pijaca tek mora započeti u većem delu Evrope, ali pojedini megatransferi već se opasno kuvaju. Već su zakapariaani fudbaleri vredni milijardu evra i čeka samo početak merkata kako bi se njihovbi transferi “ozakonili”, ali 11 ogromnih poslova tek se treba odraditi. Samo probrani bogataši mogu da izdvoje najveće iznose, zato je krug i sužen na svega nekoliko imena, a posle dolaska Edena Azara u Real za 100.000.000 evra (bez bonusa) fudbalski svet s nestrpljenjem iščekuje sledeću transfer bombu!

Antoan Grizman (Barselona, Mančister Junajted, PSG)


Nije da se u fudbalu ne događaju čuda, ali ovde je, što bi narod rekao, sve jasno 1/1. Grizman će ovo leto napraviti taj sledeći korak u karijeri i zaigrati tamo gde su ga svi čekali još pre tačno godinu dana. Probao je još jednom da sa Atletikom dohvatiti trofej Lige šampiona, potpisao ugovor na gotovo 25.000.000 evra godišnje – toliko ga novca čeka i u Barseloni, ali se taj pokušaj završio bolno... Zbog toga više nema ljubavi između Atletica i Grizmana, a prvi čovek kluba Miguel Angel Hil Marin potvrdio je da će svetski prvak s Francuskom otići u Barselonu. Kako je odavno poznato, Barselona sad čeka 1. jul kako bi se Grizmanova otkupna klauzula spustila sa 200.000.000 na 120.000.000 evra, čime bi se završila ova latino sapunica.

Istina, ljudi iz Junajteda I PSŽ se nadaju kako bi svojim novim, ambicioznim projektima mogli privući Greizmanna, ali čini se da je ovde već sve jasno...

Matijas de Liht (PSŽ, Barselona, Juventus)


Kapitan Ajaksa podijeljen je između „četiri vatre“ i trenutno nije ni na nebu ni na zemlji. Zbog načina igre koji preferira svi ga vide u Barseloni, finansijski bi najbolje prošao u Parizu, opet najbolji štoperi se razvijaju u Juventusu... Na kraju će De Lihtova karijera najverovatnije zavisiti od toga gde će ga poslati njegov lukavi agent Mino Raiola. Holanđaninu rođenom u Italiji nedavno je ukinuta suspenzija za rad u svojoj branši, pa će sada pokušati izmusti klubove za što bolje uslove za svog štićenika, ali i sebi osigurati najbolju proviziju jer je to njegov modus operandi.

Francuski mediji nedavno su pisali - De Lihtova devojka nedavno je viđena u Parizu kako gleda kuću za njihov zajednički život, a ne treba zaboraviti da je novi-stari sportski direktor PSŽ Leonardo od svojih poslodavaca dobio jasne instrukcije da Ajaksovu zlatnu koku mora dovest po svaku cenu. U Barseloni su navodno skeptični zbog arogancije holandskog štopera i zato su sve dalje od odluke o isplati Ajaksu traženih 75.000.000 evra – verovatno uz dodatne bonuse, dok je De Liht nedavno otkrio kako mu je na finalu Lige nacija Kristijano Ronaldo prišao i poručio mu - dođi u Juventus. Prema određenim navodima Barselona De Lihtu nudi godišnji ugovor od 7.500.000 evra, Juventus oko 10.000.000, a PSŽ čak 15.000.000 evra neto!

Pol Pogba (Real Madrid, Juventus)


Pol Pogba izjavio kako je „verovatno došlo vreme za novi izazov u karijeri“, što je alarmiralo ljude iz Mančistera. Samo dan kasnije s Old Trafforda stigla su uvervavanja kako će Pogba ostati, što je mnoge iznenadilo. Pogba je, to i ptice na grani znaju, između Reala i Juventusa. Zinedin Zidane mu je nedavno u telefonskom razgovoru poručio - ne premišljaj se previše, ovo ti je pravi trenutak za dolazak u Madrid. Sad ili nikad. Nedavno su u osvanule informacije kako je Real postavio niz uslova Pogbi, a jedan od njih je da se Mino Raiola odrekne svoje provizije! Osim toga Real je navodno postavio granicu za ovaj transfer na 125.000.000 evra i preko tog iznosa neće ići preko ni centa, dok je još jedan od uslova da Pogba prihvati umanjenje godišnjih primanja sa 17.000.000 evra u Junajtedu, na 12.000.000... Na Old Trafordu su izvisili etiketu s cenom od 170.000.000 evra na Pogbin dres, a možda bi ih oraspoložila kombinacija koja se sve češće spominje – keš plus Garet Bejl.

Što se Juventusa tiče, prvi operativac Fabio Paratici se već susreo u Londonu s ljudima iz kluba kako bi razgovarali o mogućem transferu. Šuška se da je Pogba više za povratak u Torino. Moguće je, ipak, kako će Juventus zbog visine tražene odštete izabrati drugu opciju i dovesti još jednog veznjaka bez uloženog centa uz Aarona Ramzija. To je Adrian Rabiot, koji je trenutno u Italiji i pregovara s Biankonerima...

Sergej Milinković Savić (Juventus, PSG)


Klaudio Lotito nema problem s tim da Sergej ode iz Lacija, samo želi novac koji odgovara epitetu najboljeg veznog igrača Serie A. Što Srbin službeno jeste. A ta cijena je postavljena negde između 90.000.000 i 100.000.000 evra. Za trećinu je niža nego u isto vreme prošle godine, ali opet dovoljno visoka da samo elita šalje ponude. To su, u ovom slučaju, Juventus i PSŽ. Kontroverzni biznismen i prvi čovek Lacija već je nekoliko puta javno govorio o tome kako s Juventusom nema nikakav dogovor za Sergeja, dok talijanski mediji danima pišu - srpski veznjak ima usmeni dogovor s Damom na petogodišnji ugovor vredan 25.000.000 evra. Problem je opet u odšteti, ali i tome što Juventus paralelno pregovara oko Pogbe. Sergej je svakako povoljnija opcija, a Juve već pokušava smekšati Lotita tako što bi iznos od 100.000.000 evra bilo umanjen ugovorima Spinazole i Romera.

PSG nema igrača koje bi ponudio zauzvrat, a radi FFP ne može platiti više od 75 miliona evra u kešu. Novi sportski direktor Leonardo je uz obavezu dovođenja Matijasa De Lihta dobio zadatak da sa njegovim prijateljem Matejom Kežmanom ispregovara što bolje uslove. I bivši reprezentativni napadač je za Mozzartsport nedavno izjavio kako za Sergeja vlada ogromna potražnja, da su u igri dva ili tri kluba, a da je Juventus sigurno jedan od njih.

Mauro Ikardi (Juventus, Atletico Madrid)


Tiha patnja ožalošćenog kapetana Intera dovela je do potezanja mogućih tužbi protiv kluba zbog mobinga. Navodno, ako bi Ikardi dobio Inter na sudu, imao bi opciju otići bez odštete, što bi za klub bilo pogubno jer bi ostali bez oko 80.000.000 evra, ili mogućnosti trampe za nekog drugog igrača slične vrednosti. A taj „netko“ je Paulo Dibala. Pregovori Juventusa i Intera traju, jedino je pitanje hoće li se dva kluba “naći”. Navodno Dibala ne bi imao ništa protiv odlaska iz Juventusa, ako bi mu obećali mesto u prvoj ekipi.

Antonio Konte je već presjekao da mu Ikardi ne treba na pripremama jer ne želi „otrovnu atmosferu“ u svlačionici. Ne treba zaboraviti – Konte je nešto slično napravio s Diegom Kostom u Čelsiju.

Dijego Simeone je neko to voli igrače takvog mentaliteta i voli njihov temperament. Kosta je samo jedan primer, a kako Atletiko napušta najbolji strelac Antoan Grizman, a s njim verojatno i Diego Kosta, potreban im je napadač Ikardijevih kvaliteta kako bi ostali konkurenti Realu i Barseloni.

Paulo Dibala (Inter, Bajern, Atletiko Madrid)


Maks Allegri nikako nije uspio pronaći razlog loših igara Dibale. Za klasičnu „devetku“ nije, na desnom boku imao je ozbiljnu konkurenciju u Juventusu, ali bi u Interu bio deo sistema „3-5-2“, gde bi igrao drugog napadača. To bi mu sigurno više odgovaralo od formacija s tri špica, gde se gubio i nije mogao iskazati se na pravi način. Konte ga izuzetno želi zbog Dibalinih trkačkih, ali i kvaliteta sa loptom u nogama, kao i dobrim završnim dodavanjem, što ga čini idealnim partnerom za napadače tipa Edina Džeka ili Romula Lukakua, koji se najviše dovode u vezu s Interom. Da bi se sve to dogodilo Neroazuri se najpre moraju rešiti Ikardija. Mač s dvije oštrice bila bi direktna trampa za Dibalu, zbog toga što bi Inter značajno ojačao direktnog konkurenta za titulu. Dibalina cena je negde između 80.000.000 i 100.000.000 evra, a Bajern je nedavno dostavio službenu. Argentinac je na Alianc Areni rešenje za desni bok koji je dugo bio rezerviran za Arjena Robena. I Čolo Simeone je zagrizao, jer posle nekoliko skupocjenih prodaja mora zadovoljiti sve nekim ozbiljnim imenima. Zanimljivo bi bilo videti dvojicu „odbačenih“ Argentinaca u ekipi njihovog sunarodnjaka...

Kristijan Eriksen (Real Madrid)


Propadne li priča oko Pola Pogbe, Eriksen je čovek kog bi Zinedin Zidan najradije vidro u novim Galaktikosima. Danac je po završetku sezone otvoreno poručio upravi Totenhema - spreman sam za novi izazov u karijeri, a čak je izjavio kako bi transfer u Real za njega bio veliki korak napred u karijeri. Takođe, poručio je kako će sve zavisiti od dobre volje prvog čoveka Sparsa Daniela Levyja, koji je poznat kao tvrd pregovarač. Ipak, s Florentinom Perezom godinama ima dobar odnos i zajedno su uspešno surađivali na brojnim direktnim transferima, pre svega Luke Modrića i Gereta Bejla. Real bi s Eriksenom u sastavu dobio na lepršavosti, što je Perezov fetiš. Kada je reč o ceni, trebala bi se kretati oko 100.000.000 evra. Ako bi Kraljevski klub doista uspeo dobiti Eriksena za manje nego Pogbu, bio bi to odličan posao. Zasad se koplja lome na njima dvojici i cela Evropa nestrpljivo čeka sledeće Realovo pojačanje posle Edera, Jovića, Mendyja, Azara...

James Rodrigez (Napoli, Juventus)


Bajern je odjavio Jamesa i definitivno neće iskoristiti opciju kupovine pa ga je Real spreman uvaliti na drugu adresu. Ona će, izvesno, biti negdje u Italiji, samo je pitanje je li na severu ili jugu Čizme. Napoli zasad deluje kao najkonkretniji kupac, zahvaljujući dobroj vezi s Karlom Ančelotijem. Ne treba podsećati da su njih dvojica odlično sarađivali u Realu i Bajernu, a između njih vlada poštovanje što je jako bitan faktor. Pitanje je samo koliko novca će Real. Sramežljivo se spominje iznos između 50.000.000 i 60.000.000 evra, ali kako je James dobro počeo svoju novu kampanju na Kopa Americi i podseća na onog igrača koji je eksplodirao na Mundijalu u Brazilu, moguće je da će se i Realovi apetiti uvećati. To bi bilo loše po Napoli, koji verojatno u tom slučaju neće nastaviti borbu s konkurencijom. Zasad nije jaka, jedino se Juventus spominje, ali u ovom trenutku Dama ima važnijih poslova od Kolumbijca.

Romel Lukaku (Inter)


Belgijac je na stalnoj meti kritike zbog svog fizičkog izgleda i prekomerne težine, zbog čega je tokom sezone na trenutke više ličio na tenk, nego na napadača. Ole Gunar Solskjer je navodno izgubio poverenje u njega i pokušće ga leto prodati i zaraditi između 70.000.000 i 80.000.000 evra. Inter je za sada jedina ozbiljna destinacija koja se spominje, ali da bi Lukaku došao u Milano, najpre mora otići Ikardi, a problem je što u budžet moraju ugurati njega i Dibalu, što je ultimativni cilj sportskog sektora. Na Old Traffordu, izgleda, više ne računaju na Lukakua i pokušat će ga zamijeniti nekim golgeterom koji će bolje odgovarati Solskjaerovoj filozofiji

Geret Bejl (Mančister Junajted, Bajern Munhen)


Jedno od najvećih pitanja ovog leta glasi – gde će Geret Bejl? Svima je jasno da za njega nema sreće u Madridu, posebno posle povratka Zidana. Real mora „ispeglati“ knjige, jer je već dosad potrošio preko 300.000.000 evra, a još nije završio s kupovinama, tako da bi transfer od oko 100.000.000 evra dobro legao Kraljevskom klubu. Junajted bi taj novac mogao platiti, Bajern izvjsno ne jer je već utrošio 80.000.000 evra za Lukasa Ernandeza zbog čega je minhenski gigant javno kritkovan. Nije tajna da kvalitete Velšanina cene na Old. Istina, je i da današnji Bale nije ni blizu onog koji je 2013. godine plaćen 101.000.000 evra, prvenstveno jer su povrede dosta uticale na njegovu karijeru... Zato će svi potencijalni kupci biti vrlo oprezni s njim.

Filipe Kutinjo (Mančister Junajted, PSŽ)


Za kraj smo ostavili fudbalara kojeg ovija veo misterije. Kako i zašto Kutinjo ne može pružiti ni delić partija koje su ga u dresu Liverpula preporučile Barseloni, ostaje tajna, ali svi sumnjaju da najveći uticaj na to ima sistem igre Ernesta Valverdea, koji nimalo ne liči na tradicionalni Barselonin stil. Valverde ga je često šetao s pozicije na poziciju pa Brazilac nije imao dovoljno vremena za uklapanje na jednu poziciju. Zbog slabih izdanja izgubio je simpatije publike, koja ga je izviždala u revanšu sa Junajtedom, a od tada sve su glasnije priče o njegovom odlasku. Opet, Kutinjo je odlično počeo pohod na naslov na Kopa Americi i opet postoji nada da bi se stvari mogle promeniti i u Barseloni. Ako se to, ipak, ne dogodi, odšteta će biti barem 100.000.000 evra. Čelsi je otpao zbog kazne, ostali su Mančister Junajted i PSŽ, dok je Liverpool kategorički odbacio mogućnost povratka. Junajted je, baš kao u slučaju s Bejlom, dugogodišnji simpatizer Brazilca, dok je PSŽ ušao u kombinaciju posle dolaska Leonarda, koji sprema potpuno novi projekt i nekoliko ozbiljnih osveženja u svim linijama.

Germanijak.hr


Komentari