RAJKOVIĆ PRED TRANSFEROM KARIJERE! ITALIJANSKI GIGANT GA ŽELI NA SVOM GOLU! Mediji otkrili gde će golman Orlova!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • RAJKOVIĆ PRED TRANSFEROM KARIJERE! ITALIJANSKI GIGANT GA ŽELI NA SVOM GOLU! Mediji otkrili gde će golman Orlova!

Italijanska Serija A je obećana zemlja srpskim fudbalerima poslednjih godina. Na Čizmi blistaju Vlahović, braća Milinković Savić, Milenković, Đuričić, Lukić, Ilić, stigao je i Mile Svilar... A ovog leta bi mogao da im se pridruži i Predrag Rajković.

Golman Orlova je prema pisanju italijanskih medija ponuđen Napoliju koji traži rešenje za poziciju čuvara mreže. U minuloj sezoni su se na golu Napolija menjali iskusni Kolumbijac David Ospina i domaći adut Aleks Meret. Međutim, Ospini je istekao ugovor i neće ga produžiti pošto se spekuliše da ga Karlo Ančeloti želi na poziciji rezervnog golmana u Realu. Što se Mereta tiče, on ima još godinu dana ugovora ali u klubu nisu zadovoljni sa njim i mogao bi da ode.

Lokalni mediji na jugu Italije pišu da je Napolitancima preko menadžera ponuđen Rajković iza kojeg su tri odlične sezone u francuskom Remsu. Srbin se profilisao u jednog od najboljih golmana francuskog šampionata, bio je jedan od najpouzdanijih pojedinaca Remsa i u više navrata pokazao da zaslužuje iskorak u karijeri, jači klub i ligu.

Rajkoviću ugovor sa Remsom ističe za godinu dana i francuski klub nije u situaciji da odbija ponude ovog leta. Ili može da rizikuje da narednog leta ostane i bez evra obeštećenja. U klubu ne kriju da bi voleli da Rajković ostane ali za sada nema naznaka da će se to desiti.

„Ne želim da Rajković ode. Pokušavam da ubedim njega i njegovog menadžera u ostanak jer je mundijalska godina. Ali ako Predrag ode, dovešćemo nekog golmana vrhunskog kvaliteta“, istrakao je nedavno Remsov predsednik Žan Pjer Kajo.

Rajković nije jedino ime koje se dovodi u vezu sa pozicijom golmana u Napoliju. Klub iz Napulja razmišlja i o iskusnim Salvatoreu Siriguu koji je slobodan nakon ispadanja Đenove u Seriju B, ali i o Pjreluiđiju Goliniju koji se vratio u Atalantu sa poazjmice iz Totenhema.

Ali ni Napoli nije jedina opcija za Rajkovića. Francuski mediji su u nekoliko navrata pisali da je Srbin ozbiljna želja Rena. U klubu iz Bretanje nisu zadovoljni izdanjima senegalskog golmana Alfreda Gomisa i traže novog golmana. Rajković je prvo ime na listi želja. Pominju se i Benžaman Lakomt (Monako), Valter Benitez (Nica) i Stiv Mandanda (Marselj).

Rajković se navikao na ambijent u francuskom fudbalu, Ren je svakako ozbiljniji i ambiociozniji klub od Remsa ali Napoli ipak deluje kao atraktivnija sredina i prilika da se napravi iskorak u profesionalnom smislu.

Mozzartsport

Komentari