ŠOK U ITALIJI, KONTE NAPUŠTA INTER, TITULA GA NE ZANIMA! Totenhem i Junajted se odmah javili, oni bi prgavog Antonia!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • ŠOK U ITALIJI, KONTE NAPUŠTA INTER, TITULA GA NE ZANIMA! Totenhem i Junajted se odmah javili, oni bi prgavog Antonia!

Da li će se Italijan vratiti u Englesku? Velikani su u redu

Inter je na lepom putu da konačno osvoji titulu u Seriji A, ali kao i uvek kada je Antonio Konte umešan, stvari ne mogu da budu mirne i normalne.

Naime, vatreni Italijan bi mogao već ovog leta da ode iz Milana ako mu klub ne bude garantovao odgovarajuća pojačanja za sledeću sezonu.

Ali, tu nije kraj zanimljivostima. Tutosport piše da u redu čekaju Mančester junajted i Totenhem, koji su i te kako zainteresovani za Italijana.

Konte se poslednjih meseci često svađao sa upravom kluba, a najviše sa Bepeom Marotom. Njihov sukob se ticao Kristijana Eriksena i Ivana Perišića, koje je funkcioner hteo, a trener nije.

To je ipak manji problem, a glavni je što su vlasnici Intera, grupa Suning, bankrotirali i ne mogu da garantuju nikakvu finansijsku sigurnost koja treba Konteu.

Naravno, nisu samo to problemi. Konte ima ogromnu platu od oko 12 miliona evra godišnje, što u Italiji ne može niko da mu pruži, tako da nije nelogično da ode u Englesku.

On je poznat kao trener koji "hoće sve i odmah", odnosno, koji troši mnogo novca i sve resurse, ali i odmah donosi rezultat, što je nešto što Totenhem očajnički želi, jer praktično ima sve što treba da ima veliki klub, osim te "sitnice" – trofeja. Osim toga, Žoze Murinjo je verovatno na izlaznim vratima.

Sa druge strane Ole Gunar Solskjer nije siguran u budućnost kluba koji je i dalje po mnogo čemu najveći u Engleskoj i za koga je neprirodno da toliko dugo ne osvaja trofeje.

Mondo

Komentari