TOP 10 LETNJIH TRANSFERA - OD FELIKSA DO KANSELA! Količina novca koja je isplaćena je “ludačka”, A TEK SLEDI NEJMAR…

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • TOP 10 LETNJIH TRANSFERA - OD FELIKSA DO KANSELA! Količina novca koja je isplaćena je “ludačka”, A TEK SLEDI NEJMAR…

Letnji prelazni rok i službeno je završen, a rekorder je Žoao Feliks. Portugalski 19-godišnji napadač predvodi popis deset najvećih letnih transfera vrtoglavom cifrom od 126 miliona evra koju je Atletiko Madrid isplatio Benfici.

Taj rekord mogao je lako srušiti Neymar, najskuplji igrač svih vremena, međutim, Barselona i PSŽ nisu postigli. Među desetoricom najskupljih su i četvorica defenzivaca.

Srba i Hrvata na ovom popisu nema! Najbliži top deset je Luka Jović, koga je Real platio 60 miliona evra.

Ovo je deset najvećih transfera ovoga ljta prema podacima Transfermarkta.

Žoao Feliks - 126 miliona evra


Atletiko Madrid je Benfici platio neverovatnih 126 miliona evra za mladog napadačaa koji je predviđen za naslednika Antana Grizmana. Iako mu je tek 19 godina, od njega se očekuje liderska uloga, a svoj prvi gol postigao je u nedjelju protiv Eibara u pobedi 3:2. Posebno je oduševio na pripremama u devastiranju Real Madrida 7:3, kada se poigravao s protivničkim defenzivcima.

Antoine Griezmann, 120 miliona evra


Francuz je dugo bio povezivan s Barselonom koja je dodatno odlučila pojačati napad. Tako je najbolji igrač Atletiko Madrida stigao za 120 miliona evra i činiće neverovatno napadački trougao s Lionelom Mesijem i Luisom Suarezom. Htela je Barselona u priču dodati i Nejmara, no na kraju će se morati zadovoljiti svetskim prvakom, 28-godišnjim Griezmanom.

Eden Azar - 100 miliona evra


Zinedinu Zidan hitno je bio potreban superstar, igrač koji jednim potezom može rešavati protivnike, pa je Real za 28-godišnjeg Belgijca platio Čelziju 100 miliona evra. Prilikom predstavljanja na Santiagu Bernabeuu navijači su prizivali ime Kiliana Mbapea. Azar im nije bio dovoljan. Belgijanac se trenutno muči s ozledama, a od njega se očekuje da donekle nadoknadi odlazak Kristijana Ronalda.

Hari Magvajer - 87 miliona evra


Najskuplji štoper sveta je Englez Hari Magvajer. Zasluge za to pripadaju Mančister Junajtedu koji je Lesteru platio 87 miliona evra i sada standardni reprezentativac Engleske ima zadata utegnuti klimavu obranu “crvenih đavola”. On je jedan od najboljih defenzivaca u Premijer ligi, iako mnogo prostora za napredak, budući da mu je 26 godina.

Matijas De Liht - 85,5 miliona evra


Barselona ga je imala pred potpisom, PSŽ je bio u trci, a Junajted ga je odbio bez razmišljanja. Na kraju je završio u Juventusu za 85,5 miliona evra i tek kratko vreme bio najskuplji štoper sveta. Rekord je nekoliko nedelja kasnije srušio Megvajer, a 20-godišnji Holanđanin debi u Juventusu neće pamtiti po dobrome budući da je protiv Napolija u Torinu bio jedan od najslabijih u pobedi prvaka Italije 4:3.

Lukas Hernandez - 80 miliona evra

Još jedan defenzivac na elitnom popisu. Lukasov transfer dogovoren je već prošle zime. Bajern ga je platio Atletiku 80 miliona evra. Francuz kome su 23 godine član je ekipe svetskih prvaka Francuza i može igrati na poziciji levog beka i štopera. U Bajernu ga, dakako, čeka jedna od ključnih uloga jer ipak je reč o najskupljem pojačanju u istoriji kluba i Bundeslige.

Nikolas Pepe - 80 miliona evra


Senzacija francuskog prvenstva prešla je u Arsenal za 80 miliona evra. Brzonogi i spretni 24-godišnjak bio je jedno od najvećih osveženja evropskog fudbala prethodne sezone, a za njegov potpis Arsenal se borio svim silama. Trebao bi im značajno pomoći u borbi za ulazak u Ligu šampiona i čini se da se već od početka dobro slaže s Aubameyangom i Lakazetom u vrhu napada Unaija Emerija.

Frenki de Jong - 75 miliona evra


Još jedan transfer koji je bio dogovoren početkom godine. Najbolji mladi veznjak sveta prešao je iz Ajaksa u Barselonu za 75 miliona evra i Barselona mu planira poveriti ključeve veznog reda. Budući da je Serhio Buskec u velikom padu forme, 22-godišnji De Jong bi trebao biti njegov prirodni naslednik na poziciji srednjeg veznog.

Rodri - 70 miliona evra

Ne bi ovo bio kompletan popis da na njemu nema Gvardiolinog Mančister Sitija. Engleski prvak kupio je veznjaka Rodrija iz Atletiko Madrida za 70 miliona evra i baš kao i u slučaju De Jong - Barselona, tako i Španac predstavlja programiranu zamenu za Brazilca Fernandinja u srcu veznog reda. Ovakve tipove igrača Pep posebno obožava pa ne iznenađuje što je Rodri od samog početka zauzeo mesto u udarnoj ekipi Sitija.

Žoao Kanselo - 65 miliona evra


Popis zatvara portugalski bek Žoao Kanselo. Ovde je Mančister Siti Juventusu isplatio 30 miliona evra te poslao Brazilca Danila u Torino kako bi zatvorio računicu. Danilova vrednost prema Transfermarktu je 35 miliona evra čime je ovaj transfer dosegao cifru od 65 miliona evra, što ga svrstava u najvećih deset transfera ovoga leta. Portugalac zasad sedi na klupi i čeka priliku pored Kajla Vokera!


Komentari