(VIDEO) ČESI UNIŠTILI ŠKOTE, ŠOK GOLOM SEZONE UŠAO U ISTORIJU! Srbijo sad tek vidiš šta si propustila!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) ČESI UNIŠTILI ŠKOTE, ŠOK GOLOM SEZONE UŠAO U ISTORIJU! Srbijo sad tek vidiš šta si propustila!

Sasvim zasluženo Česi su došli do prvih bodova na Evropskom prvenstvu, sigurnom igrom su slavili protiv reprezentacije Škotske sa 2:0 u okviru prve runde grupne faze Evropskog prvenstva u fudbalu.

Ušle su obe ekipe prilično rezervisano u ovaj meč, koji za obe ima veliku težinu, s obzirom da se smatra da će se upravo te dve reprezentacije boriti za treće mesto.

Domaćin je imao lepu šansu već u petom minutu, kada je Džon Megin nakon odbijene lopte pokušao da matira Vaclika, ali je Škot izblokiran.

Desetak minuta kasnije i Česi preko Patrika Šika stižu do odlične šanse. Napadač je lepo proigran loptom u prostor, nakon čega je usledio njegov šut i sjajna odbrana Dejvida Maršala.

Imali su Škoti nešto veću incijativu i posed lopte u prvom delu igre, ali su šanse Čehe bile opasnije, a u prilog toga govori pogodak u 42. minutu.

Nakon odlične ubačene lopte Cufala, na pravom mestu je bio Patrik Šik, koji je izvanrednim pokretom glave uspeo da donese prednost svojoj zemlji, neposredno pred kraj prvog poluvremena.

Došlo je do određenih izmena u sastavu Škota odmah na startu drugog dela igre, pošto je na teren umesto Kristija ušao Adams, dosta ofanzivniji fudbaler.

Odmah je Šik po otvaranju poluvremena imao sjajnu priliku, ali je Maršal bio na mestu. Već u sledećem napadu Darida je sa ivice šesnaesterca pokušao da postigne pogodak, ali je golman Škotske bio na visini zadataka.

Najveća šanse za Škote propušten je u 49. minutu kada je Džek Hendri pokušao da nadmudri Vaclika šutem sa nekih dvadesetak metara, ali je lopta završila samo na prečki.

Ubrzo zatim imali smo prilike da prisustvujemo jednom od najlepših golova u istoriji Evropskih prvenstava, a on je bio delo Patrika Šika.

Fantastični napadač je sa 45.5 metara matirao Maršala izuzetno preciznim šutem, što je ujedno gol postignut sa najveće udaljenosti u istoriji Evra.

Do kraj meča Škotska je imala nekoliko odličnih prilika, pre svih izdvaja se Dajksova šansa u 62. minutu, ali je Vaclik danas prosto bio nesavladiv.

Objektiv

Komentari