(VIDEO) REAL NAŠAO ZAMENU ZA POGBU, DONI VAN DE BEK JE BOLJI, MLAĐI, BRŽI, a i košta duplo manje!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) REAL NAŠAO ZAMENU ZA POGBU, DONI VAN DE BEK JE BOLJI, MLAĐI, BRŽI, a i košta duplo manje!

Španska Marka tvrdi da je Doni Van de Bek zbog svojih brojnih kvaliteta prva alternativa Realu ako ne uspe dovesti Pula Pogbu.

Četiri godine mlađi Holanđanin je upravo ono što Zidan traži za novi Real: savršena kombinacija mladosti, kvaliteta, ali i dvaju osnovnih karakteristika na kojima trener najvećeg kluba na svetu insistira - veštine s loptom i fizičkih performansi.

Van de Beek je nepoderiv. Tokom nedavno završene sezone igrao je čak 57 utakmica. U Ajaksovom jurišu do duple krune u Holandiji i polufinala Lige šampiona, ne samo da je bio ključni igrač, nego nije propustio nijedan meč zbog povreda ili kartona.

Donedavno je kao prva alternativa Pogbi figurirao Kristijan Eriksen, još jedan igrač odgojen u Ajaksu. Ali Zidane sada preferira Van de Beka, jer Dancu nedostaje žestine i odlučnosti kakvu ima Van de Beek. Osim toga, smatra Zidan, Eriksen se često izgubi u velikim utakmicama.

Zidanu je, međutim, Pol Pogba i dalje prvi izbor, ali košta najmanje 150 miliona evra, daleko je skuplji od Van de Beeka, koji je procenjen na 60 miliona evra. Osim toga, tražio bi i mnogo manju platu od preplaćenog Pogbe.

Real se sve više prema Van de Beeku okreće i zato što mladi Holanđanin ima dogovor s Ajaxom da ga odmah pusti ako neki od najvećih klubova dođe s navedenim iznosom. Istovremeno, Junajted se žestoko cenjka oko Pogbe i za sada ga ne pušta iz kluba, a Real nema vremena da čeka.

Sport.ba/Teleks.info

Komentari