(VIDEO) SEĆATE LI SE KLAUDIJA PIZARA? DA, ON JOŠ IGRA I TO U VERDERU: Ovo mu je poslednja sezona!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) SEĆATE LI SE KLAUDIJA PIZARA? DA, ON JOŠ IGRA I TO U VERDERU: Ovo mu je poslednja sezona!

Legendarni Peruanac Klaudio Pizaro objavio je kako će mu nadolazeća sezona biti poslednja u karijeri. 40-godišnji Pizzaro je svoju odluku objavio u Bremenu u koji se po četvrti put vratio prošlog leta.

"Ovo je sigurno poslednja godina. Pričao sam s ljudima u klubu, osećam se dobro, ali dosta je. U mojoj poslednjoj sezoni u Verderu želim da izbori Evropu, to bi me učinilo vrlo srećnim", rekao je Peruanac.

Pizaro je prvi put u Verder stigao još 1999. kada su ga Nemci za milion i pol evra kupili iz Lime. To mu je bio i prvi klub u Evropi koji mu je bio odskočna daska za odlazak u Bajern dve godine kasnije.

Tamo se zadržao do 2007. kada je bez odštete prešao u Čelsi. Tamo se nije puno naigrao jer ga je Čelsi poslao na posudbu natrag u Verder koji ga je ponovno kupio 2009. Tri godine nakon toga u besplatnom transferu prelazi u Bajern, a u Verder se treći put vratio 2015. Zatim je 2017. odradio sezonu u Kelnu, da bi se prošlo leto poslednji put vratio u klub u kojem je stekao ime.

U karijeri je ukupno zabio 279 golova i upisao više od 100 asistencija. Šest puta je osvajao nemačko prvenstvo i kup, a sa Bajernom je uzeo i Ligu šampiona.

Index/Teleks.info

Komentari