(VIDEO) ŠPANIJA SE TRESE, UHAPŠEN PRDSEDNIK BARSELONE! "Barsa-gejt" je najveći skanda u Španiji ikad, ŠTA ĆE SADA MESI?!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) ŠPANIJA SE TRESE, UHAPŠEN PRDSEDNIK BARSELONE! "Barsa-gejt" je najveći skanda u Španiji ikad, ŠTA ĆE SADA MESI?!

Kako prenose brojni katalonski i španski mediji, u akciji policije Katalonije vezanoj za skandal "Barsa-gejt", uhapšen je Josep Marija Bartomeu, doskorašnji predsednik Barselone.

Katalonski klub potvrdio je da su policijske snage bile u ponedeljak ujutru u klupskim prostorijama, ali nije naveo imena uhapšenih.

Kako prenose brojni katalonski i španski mediji, među uhapšenima je Josep Marija Bartomeu, doskorašnji predsednik Barselone.

Kadena Ser navodi da je policija bila na "Kamp Nouu", kako bi prikupila informacije oko slučaja "Barsa-gejt" u kojem se smatra da je Bartomeu unajmio nekoliko kompanija za društvene mreže kako bi stvorio lažne naloge koje bi diskreditovali osobe koje je smatrao neprijateljima, ali i navodno prao novac.

Pored Bartomeua, prenose se informacije da su uhapšeni i bivši članovi njegove uprave Oskar Grau, Roman Gomez Ponti i Žaum Masferer.

Bartomeu se prošle godine povukao sa mesta predsednika Barselone, nakon katastrofalnih rezultata katalonskog kluba, kao i kontroverza vezanih za Lea Mesija.

Jedan od najboljih klubova na svetu nalazi se u teškom bankrotu, koji prema navodima svetskih medija, iznosi preko milijardu evra.

Barsa bi naredne nedelje trebalo da dobije novog predesdnika, a užem izboru su Viktor Font, Toni Freija i Đoan Laporta.

RTS

Komentari