VIOLA NA NOGAMA, MILENKOVIĆ I VLAHOVIĆ NE ŽELE DA PRODUŽE UGOVORE! Problem visoke otkupne klauzule, a sada ih juri pola Evrope!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • VIOLA NA NOGAMA, MILENKOVIĆ I VLAHOVIĆ NE ŽELE DA PRODUŽE UGOVORE! Problem visoke otkupne klauzule, a sada ih juri pola Evrope!

Mladi golgeter Dušan Vlahović odbija da produži ugovor sa Fiorentinom. Razlog tome je što ne želi da prihvati da u novoj saradnji ima otkupnu klauzulu u rasponu od 80 do 100 miliona evra.

Tim potezom "ljubičastih" bi Vlahović praktično bio sprečen da napravi veliki transfer, prenosi Sportski žurnal.

Prvi čovek Viole Roko Komiso hteo je tako da osigura ostanak Vlahovića u Firenci i "blindira" ga do 2025. godine, uz naravno finansijski bolje uslove.

Umesto dosadašnjih 700.000 evra zarađivao bi tri miliona po sezoni i bio drugi najplaćeniji igrač, odmah iza Franka Riberija koji je "težak" četiri miliona.

Vlahović je prošlog leta odbio prelazak u Lajpcig za 25 miliona evra, što se ispostavilo kao dobar potez jer ga posle ove sjajne sezone traže Liverpul, Mančester junajted, Milan, Roma i Juventus.

Tim potezom je praktično sebi otvorio vrata za odlazak narednog leta, što je ranije uradio i drugi Srbin iz Fiorentine Nikola Milenković.

Milenković je takođe odbio novi ugovor i pošto ulazi u poslednju godinu istog vreme je za njegov izlazni transfer.

U Firenci se nadaju da bi to moglo da bude oko 30 miliona evra u trenutku dok je defanzivac na meti Mančester junajteda i Sitija, a dovodio se u vezu ranije sa Interom, Juventusom i Milanom.

Milenković ne igra u staroj formi, ali je i dalje na ceni zbog godina i statusa jednog od najboljih odbrambenih igrača Serije A.

Fiorentina bi volela da zadrži srpski dvojac na "Artemio Frankiju", ali će u ovoj situaciji biti prinuđena da Vlahovića i Milenkovića pusti u drugi klub, iako ima nameru da ih zadrži ili u još boljem slučaju napravi jaču pregovaračku poziciju sa produžetkom ugovora.

Ovako, nije u idealnoj poziciji...

B92.net

Komentari