DOŠAO JE TRENUTAK ISTINE - SITI ILI ČELSI, PEP ILI TUHEL?! Liga šampiona došla do kraja, čeka se samo još pobednik!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • DOŠAO JE TRENUTAK ISTINE - SITI ILI ČELSI, PEP ILI TUHEL?! Liga šampiona došla do kraja, čeka se samo još pobednik!

Došao je i taj dan - igra se finale Lige šampiona! Pep ili Tuhel? Maunt ili Foden? Haverc ili De Brujne? Ko će osvojiti Ligu šampiona, Čelsi ili Mančester siti?

Pred nama je englesko finale najbitnijeg evropskog takmičenja, a može se reći da su ove sezone zaista dva tima koja su najviše pokazala stigla i do borbe za pehar.

Pep Gvardiola bi ovime ne samo kruniosao fenomenalnu sezonu nego i celu epohu, celu svoju karijeru u Mančester sitiju do sada.

On je stigao 2016. godine, a do sada se naosvajao trofeja u Sitiju. Ipak, onaj zbog koga je stigao nije osvojio, a to je Liga šampiona. Sada je imao idealnu sezonu za njega - probleme koje je morao da rešava i da tako ispolji svu svoju kreativnost i genijalnost.

Uspeo je da sa brojnim "lažnim devetkama" reši svoj problem sa napadačima, pa su tako Kevin De Brujne, Rahim Sterling, Feran Tores, Rijad Marez redom "glumili" špica ove sezone, a golovi su padali kao na traci.

Sada se očekuje da će Pepova ekipa želeti loptu u nogama, da će pokušati da uzme stvar u svoje ruke i da će biti dominantna na ovom meču.

Sa druge strane je potpuno drugačija priča. Roman Abramovič je prilično odrešio kesu za skupa pojačanja, ali se Frenk Lampard nije snašao i Čelsijeva sezona je pretila da se sruši. A onda je stigao Tomas Tuhel.

Oteran je iz PSŽ-a nakon što ih je prošle godine doveo u finale Lige šampiona. Bez njega im nisu procvetale ruže, izgubili su titulu u Francuskoj, a Tuhel je preporodio Čelsi.

Ne samo što ih je odveo u finale Lige šampiona nego je završio sezonu u top četiri mesta u Premijer ligi. Mnogi igrači poput Kaija Haverca su proigrali, a presing koji je nametnuo je ubitačan za sve protivnike.

Tuhel sada drugu godinu zaredom igra finale Lige šampiona, a u Čelsiju se nadaju reprizu 2012. godine. Tada je kao "vatrogasac" stigao Roberto Di Mateo i odveo "plavce" do njihove za sada jedine titule u Ligi šampiona.

Mogu li to da urade? Videćemo večeras!

Komentari