UEFA MAFIJA UDARA SRPSKE KLUBOVE! Novčane kazne, prazne tribine diskutabilne sudije! ZVEDO i PARTIZANE razbucajte ih i ZAKUCAJTE MAFIJAŠE ZA DNO, POKVARITE IM PLANOVE!

    foto: Uefa.com
    Podeli
  • UEFA MAFIJA UDARA SRPSKE KLUBOVE! Novčane kazne, prazne tribine diskutabilne sudije! ZVEDO i PARTIZANE razbucajte ih i ZAKUCAJTE MAFIJAŠE ZA DNO, POKVARITE IM PLANOVE!

Evropska kuća fudbala UEFA godinama se nalazi na udaru navijača dva najveća srpska kluba, zbog, malo je rečeno diskutabilnih odluka kada je reč o sudijama, ali i o kaznama koje su drakonske kada je reč o Crvenoj zvezdi i Partizanu! Pik UEFA godinama je baziran, u najvećoj meri, ka srpskim klubovima, a trend je nastavljen i u poneeljak kada je fudbalski klub Partizan kažnjen dva meča bez publike u evropskim takmičenjima


Često se na tribinama naša dva najveća stadiona, JNA i Marakana, moglo videti mnoštvo transparenata upućenih evropskoj kući fudbala, a najupečatljivi je onaj "UEFA MAFIJA"!

Fudbalska organizacija ili mafija?

Ovo pitanje često se postavlja nakon nekih diskutabilnih odluka organa UEFA, a koji su upućei našim klubovima.

Prošlog četvrtka, na meču Partizan - Malatija zbog uvredljivog skandiranja domaćih navijača na račun nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Mičela Donalda, crno-beli su kažnjeni sa dva meča bez publike i nekoliko stotina hiljada evropskih novčanica.

Ponašanje navijača jeste "divlje", ali zar za to dva meča bez publike i, kao da je to malo, novčana kazna.

Klub iz Humske se i prošle godine našao na udaru "mafijaške organizacije". Nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu Evrope od Bešiktaša, na adresu kluba stigla je nova "čestitka".

Crno-beli kažnjeni su iznosom od 44 hiljade evra zbog baklji na stadionu, kao da niko više baklje ne koristi.

Treba napomenuti da su se na udaru našli i drugi naši klubovi!

Prošle sezone Crvena zevzda je učestvovala u najelitnijem fudbalskom takmičenju posle 27 godina, a dočekana je na nož.

Zvezda je kažnjena zabranom odlaska navijača na gostovanje u Pariz. Ipak, navijači su živi ljudi, nisu išli organizovano, već su se snašli pa individualno nabavljali karte.

UEFA je odmah kaznila i Pariz i Zvezdu sa po 64.000 evra kao da su im oni mama i tata i kao da mogu na utiču na to kako će i ko kupiti karte. Francuz dođe na šalter, regularno kupi dve karte, a onda da našim momcina, i to je po UEFI moglo da bude sprečeno.

Veća glupost iz evropske kuće fudbala nije dugo izašla, još od one da Milan kazne da ne učetvuje u kvalifikacijama za Ligu šampiona, zbog skandala u Italiji zbog kog su Juentus i Fjorentina izbačeni u niže rangove, a onda zbog još jednog mafioze, Berluskonija, ipak odluči da Milan može da igra kvalifikacije za LŠ, pa pravo na Zvezdu.

I tada, sasvim opravdano, na tribinama Marakane vidimo trnparent "UEFA MAFIJA", zbog kog je usledila žestoka novčana kazna.Ali znate kako kažu, istina bolji i pogađa, pa su tako mafijaši pogođeni u centar.

Sporne sudije i njihove odluke!

More primera je za ovo, a nekako se baš zalomi da katastrofalno suđenje bude na mečevima naših klubova.

Kriminalnije suđenje na meču Crvene zvezde i Kopenhagena od prošlog utorka nije viđeno još od Feliksa Briha i krađe reprezentacije Srbije protiv Švajcarske, koji, gle čuda nije kažnjen. On nije kažnjen, a mi za sitnicu stotine hiljada evra.

Da se vratimo na meč u Beogradu protiv Kopenhagena. Diskutabilne odluke portugalskog delioca pravde Tijaga Martinsa uticale su na rezultat, a možda i na ishod čitavog dvomeča.

Najpre, delio je žute kartone kako je stigao, što bi se reklo i šakom i kapom, i to ponajviše crveno-belim fudbalerima, oprostivši gostima čist crveni karton, al bože moj, pa nisu za sve igrače i klubove aršini isti.

A onda, diskutabilan penal, u najmanju ruku. Haje da razumemo, nije video, bio je u lošem položaju, ali imao je pomoćnike.

Navijači su u transu, negoduju, a onda Ben pada u šesaestercu sudija ostaje nem, a samo nekoliko trenutaka ranije okrečio je penal gostima.

Pik UEFA na srpske klubove, ali i reprezentaciju je toliko veliki da bismo mogli da pišemo do prekosutra, i opet bi nešto propustili, umesto toga stavićemo tačku i reći:

Zvezdo i Partizane, zgazite protivnike večeras i u četvrtak, pokažite da smo dostojni igranja Evrope, pokvarite prljave poslove mafijaške organizacije koji su unapred smišljeni!


Komentari