BAJEVIĆ I BIH PUKLI POSLE PENALA, MAKEDONCI ODUVALI LAŽNU DRŽAVU KOSOVO! Baraž Lige nacija postavio stvari na svoje mesto!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • BAJEVIĆ I BIH PUKLI POSLE PENALA, MAKEDONCI ODUVALI LAŽNU DRŽAVU KOSOVO! Baraž Lige nacija postavio stvari na svoje mesto!

Fudbaleri Bosne i Hercegovine nisu uspeli da se plasiraju u finale baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, pošto su, posle penala, poraženi od Severne Irske. Škotska, takođe posle penala, savladala Izrael i zakazala duel sa selekcijom Srbije. Severna Makedonija bolja od Kosova, Mađari trijumfovali u Bugarskoj.

Polufinalni mečevi baraža za plasman na Evropsko prvenstvo doneli su mnogo uzbuđenja, a čak tri selekcije plasirale su se u finala posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

olja od Kosova, Mađari trijumfovali u Bugarskoj.

Polufinalni mečevi baraža za plasman na Evropsko prvenstvo doneli su mnogo uzbuđenja, a čak tri selekcije plasirale su se u finala posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Severna Irska je u gostima savladala Bosnu i Hercegovinu, posle penala, i igraće finalni duel protiv selekcije Slovačke.

"Zmajevi" su poveli na "Grbavici" golom Radeta Krunića, da bi izjednačenje Ircima doneo Mekgin. U produžecima nije bilo golova, a Ostrvljani su do finala baraža došli posle boljeg izvođenja penala.

U tom finalu će ekipa Jana Baraklafa igrati protiv Slovačke, koja je, takođe posle boljeg izvođenja penala, savladala Republiku Irsku. Posle 120 minuta igre u Bratislavi nije bilo golova.

Penali su viđeni i u Glazgovu, gde je Škotska, preko Izraela, obezbedila finale baraža protiv selekcije Srbije. Ni na "Hempden parku" nije bilo golova u 120 minuta.

Mađarska je ubedljivo savladala Bugarsku kao gost sa 3:1, a protivnik u finalu baraža biće joj Island, koji je sa 2:1 bio bolji od Rumunije, zahvaljujući golovima Gilfija Sigurdsona.

Poslednji finalni par čine Severna Makedonija i Gruzija.

Domaćin je u Skoplju savladao selekciju Kosova sa 2:1, dok je Gruzija na svom terenu bila bolja od Belorusije.

Finalni mečevi baraža na programu su 12. novembra.

RTS

Komentari