DEKI, IMAŠ LI PETLJE DA BACIŠ LAZETIĆA U VATRU, DIONI JE PROMAŠAJ, ON GOL NE ZNA DATI! Seti se i ti si dobio šansu sa 17 godina!

    foto: Fotoilustracija/FK CZ
    Podeli
  • DEKI, IMAŠ LI PETLJE DA BACIŠ LAZETIĆA U VATRU, DIONI JE PROMAŠAJ, ON GOL NE ZNA DATI! Seti se i ti si dobio šansu sa 17 godina!

Da se razumemo, Crvena zvezda beleži sjajne rezultate kako u Evropi, tako i na domaćem terenu. Jedina boljka ovog tima Dejana Stankovića jeste napadač. Crvena zvezda nema raspucanu “devetku” što jeste gorući problem.

Kada je Milan Pavkov na terenu, problemi i muke po Dejana Stankovića su manje. Nažalost, gorostas iz Begeča ove jeseni kuburi sa zdravljem, prvo mu je pred meč sa Bragom i Partizanom stradalo koleno, a sada je dvoboj sa Midtjilandom preskočio zbog koronavirusa. Veliko je pitanje da li će Milan Pavkov moći da pomogne ekipi za deset dana kada danski “medvedi” budu gostovali u Beogradu.

Kao alternativa stigao je Rišairo Živković, ali ni Holanđanin srpskih korena nije boljeg zdravstvenog stanja. Prvo povrede, pa onda koronavirus. Slovo u napadu spalo je na Loija Dionija i mladog Marka Lazetića koji je prošlog vikenda sa 17 godina protiv Kolubare “upisao” svoj prvenac. Ipak, nedovoljno da dobije šansu na severu Evrope, Dejan Stanković kao da je zaboravio koliko je godina imao kada je njega legendarni Ljupko Petrović bacio u vatru.

Tako se Crvena zvezda protiv Danaca oslonila na El Fardua Bena (kom pozicija “devetke” nikako ne odgovara) i tek oporavljenog Loija Dionija. Bez obzira na fizičko stanje, tefter Francuza pun je promašaja, “grehova” koje navijači Crvene zvezde teško praštaju.

Loi Dioni je u dresu Crvene zvezde postigao svega tri gola od jula meseca. Prvi protiv Kairata (lep gol), potom zicer protiv Šerifa i ponovljeni penal protiv Novog Pazara. Broj pogodaka Francuza jednak je broju kolosalnih prilika koje je propustio. Nažalost, ljudska bit je takva, one mu se pamte.

Prva protiv Kluža. Ušao je na teren umesto Milana Pavkova kada je već počeo da gubi poverenje stručnog štaba i kada je preseljen na klupu. Uspeo je da sa samo sedam metara neometan da pogodi prečku, prebaci gol i upropasti genijalnu asistenciju Gelora Kange (na snimku: 10:25).

Protiv Brage je maltretirao odbranu Portugalaca, ali nije se našao u šansi. Jeste odmah potom protiv Partizana u Humskoj kada je na početku utakmice izašao jedan na jedan sa Popovićem i iz tog duela izašao kao poražen. Dan pred tu utakmicu Dejan Stanković je poručio da takve šanse napadač Crvene zvezde ne sme da propušta. Dioni nije jednu, već više njih do danas.

Treći gol postigao je protiv Novog Pazara. Ruku na srce iz ponovoljenog penala. Prvi mu je odbranio golman domaćeg tima. Da se nije oglasila VAR soba, konto golova Francuza bi bio za jedan manji.

Poslednji u nizu promašaja jeste ovaj protiv Midtjilanda. Sjajna lopta, situacija skoro jedan na jedan, ali Francuz nije ni pokušao da šutne loptu. Hteo je da je primi, ali vremena i mogućnosti za to nije bilo, golman je izleteo, pokupio loptu i šansa je propala.

Loi Dioni je čini se ispucao sve kredite na Marakani. Sad ostaje da se vidi da li je došlo vreme da mladi i talnetovani Marko Lazetić bude bačen u vatru. Potencijal ima, potrebna je samo hrabrost, ne mladom napadaču, već Dejanu Stankoviću da uradi ono što je Ljupko Petrović uradio 11. februara 1995. godine. Pa i kasnije Vladimi Petrović Pižon kada mu je dao šansu protiv Kajzerslauterna, a on vratio sa dva gola, iako je tada još bio golobradi mladić…

Maxbetsport

Komentari