(FOTO) PARTIZAN DAO GOL IZ OGROMNOG OFSAJDA! DA JE OVAKO NEŠTO PRIZNATO ZVEZDI… Navijači besni, traže odlazak Vučele, Vazure…

    foto: FK Partizan
    Podeli
  • (FOTO) PARTIZAN DAO GOL IZ OGROMNOG OFSAJDA! DA JE OVAKO NEŠTO PRIZNATO ZVEZDI… Navijači besni, traže odlazak Vučele, Vazure…

Partizan je posle desetak minuta igre u Humskoj poveo protiv Napretka golom Sejdube Sume, ali taj gol je neregularan. Ni to nije bilo dovoljno crno-belim da pobede!

Da se vratimo na pogodak Sume. On nije smeo da bude priznat jer ga je gvinejski vezista postigao iz ofsajd pozicije. Golu je prethodio šut Umara Sadika sa distance, a u trenutku tog udarca, Suma se nalazio u ofsajdu.

Iako je defanzivac gostiju Miloš Bjeloš bio bliži golu Napretka od Sume, Afrikanac je opet bio u ofsajdu jer je golman Milošević izašao i ostavio Sumu kao bližeg golu. Pravila kažu da uvek dvojica protivničkih igrača moraju biti bliži svom golu od strelca. Konkretno objašnjenje glasi: ekipa koja napada mora voditi računa da suparnička ekipa ima bar dvojicu igrača (računajući i golmana) između gol-linije i strelca.

U slučaju Suminog gola je samo jedan protivnički igrač bio bliži golu. Ipak, arbitri su priznali gol. Ovo je pre svega velika greška pomoćnika Gorana Beljina čiji posao je bio da vidi ovu situaciju, a potom i glavnog sudije Novice Anđelovskog.


Kako god bilo poraz Partizana iznervirao je navijače crno-belih koji su bili prilično besni i razočarani na društvenim mrežama. Mnogo je bilo onih koji su prozvali upravu kluba, a neki su pozivali i na povratak Marka Nikolića kao jedinog koji može da osvoji titulu sa crno-belima.




Komentari