MUDRINSKI U ZVEZDI, U NJEMU KUCA CRVENO-BELO SRCE, vreme je da se ispravi nepravda učinjena Ognjenu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MUDRINSKI U ZVEZDI, U NJEMU KUCA CRVENO-BELO SRCE, vreme je da se ispravi nepravda učinjena Ognjenu!

Brđani će za Ognjena Mudrinskog imati ponude iz Evrope, to je sigurno, ali da li je baš ovog leta došlo vreme da se ispravi nepravda načinjena Mudrinskom pre šest godina? Da gorostasni napadač ponovo obuče dres Crvene zvezde i završi ono što je započeo?

- Zvezda je klub za koji navijam i klub koji volim i svakako joj, što se mene tiče, ne bih rekao ne - rekao je napadač Čuke za Telegraf

Sa dva gola protiv Proletera, Mudrinski je pretekao Andriju Kaluđerovića i postao najbolji strelac u istoriji Super lige sa 64 pogotka. Čak 17 je dao ove sezone, što ga čini najboljim srpskim napadačem na listi strelaca.

Ispred njega su samo Nermin Haskić (24), fudbaler iz BiH, i Rikardo Gomeš (18) sa Zelenortskih ostrva, dok je El Fardu Ben (Komorska ostrva) takođe na 17 postignutih golova kao i Mudrinski.

Dovoljno da ''zapadne za oko'' pojedinim evropskim klubovima čiji emisari poslednjih nekoliko utakmica sa zadovoljnim osmehom na licu napuštaju utakmice Čuke.

Podsetimo, 2012. na debiju Mudrinski je postigao het-trik i tako ušao u istoriju najtrofejnijeg srpskog kluba. Zatim je na 13 utakmica dao deset golova, bio prvi strelac ekipe i - samo nestao! Razlog - Rikardo Sa Pintu ga nije ''video'' u klubu, kao i tadašnja garnitura u upravi Zvezde.

- Ja sam u tom trenutku bio prvi strelac ekipe i prvi strelac lige, ali mene jednostavno nije bilo u planovima Rikarda Sa Pintua. Mislio sam da ću na proleće biti još bolji, a ispade da sam odigrao samo jednu i po utakmicu kod Portugalca kada se sve sabere. Niko mi ništa nije rekao. Ni to da ne računaju na mene. Jednostavno, došli su drugi ljudi u klub. Imali su neku drugačiju viziju i to je to - rekao je Mudrinski svojevremeno u intervjuu za Telegraf.

Sada, sa ovih 17 golova na dva kola pre kraja Super lige, Mudrinski je ispunio uslov koji Zvezda godinama traži. Koji joj je u genetskom kodu, a to je da dovodi najbolje iz domaćeg takmičenja.

To govori i podatak da su u prethodnih nekoliko rokova doveli najbolje iz Srbije - Aleksu Vukanovića, Miloša Vulića, Milana Pavkova, Jovančića, Gobeljića, Radonjića, Simića...

A Mudrinski je trenutno u grupi onih najboljih koje Srbija može da ponudi, dok je na terenu pokazao da ima kvalitet koji crveno-beli dres traži.

Telegraf.rs

Komentari