NEŠTO OVDE GADNO NE ŠTIMA! ZVEZDA ZA TRI GODINE UZELA BEZMALO 100 MILIONA I OPET JE RUSI SPASAVAJU! Ima li kraja finansijskim problemima crveno-belih?!

    foto: FK Crvena Zvezda
    Podeli
  • NEŠTO OVDE GADNO NE ŠTIMA! ZVEZDA ZA TRI GODINE UZELA BEZMALO 100 MILIONA I OPET JE RUSI SPASAVAJU! Ima li kraja finansijskim problemima crveno-belih?!

Kriza je. Svuda. Smanjuju se plate, koronavirus je uzdrmao finansijsku stabilnost. Ni u Zvezdi trenutno nije drugačije.

Sada se lakše diše. Gasprom je uplatio 2.660.000 evra što je u klubu iz Ljutice Bogdana iskorišćeno za isplatu dugova, da bi se dobila dozvola UEFA za takmičenje u Evropi, sledeće sezone. Neki ljudi, naime, nisu primali plate od februara, a sada su primili za februar i mart. Aprilska zarada je umanjena zbog koronevirusa, na redukciju plata pristali su i fudbaleri, članovi menadžmenta...

Dolazimo do suštine - kako je moguće da se posle Lige Evrope i dve uzastopne Lige šampiona duguju plate zaposlenima i praktično unapred uzima deo rate od generalnog sponzora da se ti dugovi isplate? Po nekoj gruboj proceni u Zvezdu se od 2017. do sada slilo između 80.000.000 i 100.000.000 evra (prodaja igrača, novac od UEFA, ulaznice), ali ni taj ogroman novac očigledno nije garant mirnog finansijskog poslovanja.

Kolike li su plate zaposlenima kad ni učešće u Ligi šampiona, od pre samo pola godine, ne može da ih pokrije? Ili su neke druge stvari napravile rupe u džepovima?

Zvezda je na rezultatskom sedmom nebu, ali na finansijskoj stranputici.

Maxbetsport

Komentari