PREMINUO ILIJA PETKOVIĆ, KORONA UZELA FUDBALSKU LEGENDU! OD PETKA SE OPROSTILI ZVEZDA, PARTIZAN, FIFA..

    foto: Printskrin
    Podeli
  • PREMINUO ILIJA PETKOVIĆ, KORONA UZELA FUDBALSKU LEGENDU! OD PETKA SE OPROSTILI ZVEZDA, PARTIZAN, FIFA..

Srpski fudbalski stručnjak Ilija Petković preminuo je u 75. godini, od posledica infekcije koronavirusom.

Pre nekoliko dana saznalo se da su Ilija Petković i generalni sekretar FSS-a Jovan Šurbatović pozitivni na koronavirus.

Ilija Petković primljen je u bolnicu na Bežanijskoj kosi pre dva dana, zbog perforacije čira na dvanaestopalačnom crevu, kao i otežanog stanja izazvanog koronavirusom, na koji je bio pozitivan.

Informaciju o smrti legende srpskog fudbala RTS-u je potvrdio Fudbalski savez Srbije.

Petković je u trenerskoj karijeri vodio reprezentaciju Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, kao i reprezentaciju Srbije do 20 godina.

Pored Srbije, trenirao je klubove u Švajcarskoj, Japanu, Grčkoj, Kini, Južnoj Koreji, Kataru...

Poslednjih godina obavljao je funkciju predsednika Fudbalskog saveza Beograda.

Ilija Petković je rođen u Kninu 1945. godine. Fudbalsku karijeru počeo je u OFK Beogradu, za koji je igrao u dva navrata. Tokom igračke karijere igrao je još za francuski Trojes.

Za selekciju Jugoslavije je igrao od 1968. do 1974. godine. U tom periodu reprezentativni dres je oblačio 43 puta i postigao šest golova.

Vest o odlasku Ilije Petkovića u legendu brzo je obišla svet, a na društvenim mrežama oglasila se i Fifa koja je objavila poruku na svom zvaničnom tviter nalogu. Najpopularniji srpski fudbalski klubovi, Crvena zvezda i Partizan, oprostili su se od Ilije Petkovića, jednog od najboljih srpskih fudbalera u istoriji i retkih koji nije nosio ni crveno-beli, ni crno-beli dres.

Povodom smrti Ilije Petkovića i Fifa je objavila poruku na svom zvaničnom tviter nalogu.

Posebnim saopštenjima od Ilije Petkovića su se oprostili i najveći rivali Crvena zvezda i Partizan

"Crvena zvezda je sa nevericom i velikom tugom dočekala vest da nas je napustio Ilija Petković. Do poslednjeg trenutka svi u klubu smo bili ubeđeni da će Petko pobediti i ovog puta, da je njegovo srce jače od svega. Nadali smo se i bukvalno navijali, da i ovaj problem reši na sebi svojstven način, fintom, šmekom, hrabrošću i osmehom pobednika. Nažalost to se nije dogodilo", navodi se na sajtu Zvezde.

Legenda našeg fudbala nije više sa nama, a iza njega je ostala velika praznina u našem klubu.

"Zvezdini veterani su sa Petkom delili fudbalski život, sve muke i radosti koje on nosi, više od pola veka, naš stručni štab i prvotimci su često upijali njegove savete, a igrači omladinske škole su primili mnoštvo pehara upravo iz ruku Ilije Petkovića... Crvena zvezda upućuje poslednji pozdrav velikom igraču, fudbalskom romantičaru, rivalu, šmekeru i učitelju. Petko, večna ti slava", poručuju iz Zvezde, uz najdublje saučešće porodici Ilije Petkovića.

Istovremeno, Partizan se na Tviteru oprostio od Petkovića.

"FK Partizan izražava duboko saučešće povodom iznenadne smrti velikog prijatelja i sportskog radnika, nekadašnjeg selektora reprezentacije Srbije Ilije Petkovića. Neka ti je večna slava", istakli su iz Partizana.

Od legendarnog Ilije Petkovića oprostio se i fudbalski klub vojvodina kao i brojni fudbaleri, treneri...

Mediji/Teleks.info

Komentari