ŠOK, SANOGO POTPISUJE ZA PARTIZAN, U CRNO-BELEM DRESU ZAMENIĆE BAJBEKA! Stanojević na putu da reši gorući problem u timu!

    foto: FK Partizan
    Podeli
  • ŠOK, SANOGO POTPISUJE ZA PARTIZAN, U CRNO-BELEM DRESU ZAMENIĆE BAJBEKA! Stanojević na putu da reši gorući problem u timu!

Spominjao se kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde, a sada se čini da će ipak pojačati "večitog rivala" - Partizan. Klub iz Humske pokušava da raskine ugovor sa Žan Kristofom Bajbekom koji nije zadovoljio, a ujedno traže njegovu alternativu kako bi rešili problem napadača.

Kako piše "MaxBet sport", crno-belima je ponuđen Jaja Sanogo, 27-godišnji napadač iz Francuske, koji je prethodne tri sezone igrao u Tuluzu, a ranije je nastupao i za Arsenal u vreme dok ga je sa klupe predvodio Arsen Venger.

Fudbaler koji vodi poreklo iz Obale Slonovače prošao je fudbalsku školu Oksera, gde je i započeo profesionalnu karijeru.

Visokom napadaču su predviđali veliku karijeru, svojom konstitucijom (visok 194 cm) i brzinom je bio i više nego uspešan u omladinskoj ligi Francuske, toliko da se i legendarni Arsen Venger “zaljubio” u njega i doveo u Arsenal. U paklenoj konkurenciji na Emiratima nije se izborio za veću minutažu pa se seli na pozajmice u Kristal palas, Ajaks i Čarlton.

Član Tuluza je od 2017 godine kada je iz Londona došao kao slobodan igrač. Ugovor mu je istikao još letos od kada je bez kluba, a crno-beli računaju da bi Sanogu mogli da "rehabilituju" karijeru.

Jaja Sanogo je prošle sezone u dresu Tuluza zabeležio 15 nastupa u Ligi 1 i postigao 3 gola.

Da se radi o kvalitetnom napadaču govori činjenica da je igrao za sve mlađe reprezentativne selekcije Francuske, od 16 do 20 godina. Da li će doći do realizacije transfera u Partizan, gde bi došao kao slobodan igrač, znaće se u naredih nekoliko dana.

Inače, od januara boje Crvene zvezde brani Seku Sanogo. Ako se realizuje ovaj transfer, onda ćemo u narednom “večitom derbiju” na terenu da vidimo dva fudbalera istog prezimena kako igraju jedan protiv drugoga.

SD

Komentari