SRBIJA OTELA I DRUGOG IGRAČA ENGLEZIMA, ZA GRADIJAN ON JE U 20 NAJVEĆIH TALENATA! Najzad malo dobrih vesti iz FSS!

    foto: FSS
    Podeli
  • SRBIJA OTELA I DRUGOG IGRAČA ENGLEZIMA, ZA GRADIJAN ON JE U 20 NAJVEĆIH TALENATA! Najzad malo dobrih vesti iz FSS!

Tokom dana britanski Gardijan je objavio listu sa 20 najvećih talenata koji dolaze iz premijerligaških klubova, a rođeni su između 1. septembra 2003. i 31. avgusta 2004. godine. Među njima se nalazi vezista Goran Babić budući reprezentativac Srbije i momak koji treba da debituje za U-18 selekciju Orlova.

Otac mu je Srbin, majka Makedonka, a kako je rođen u Engleskoj imao je priliku da izabere i nacionalni tim Tri lava. Međutim tinejdžer je već uzeo srpski pasoš.

Ovo je još jedan odličan potez i potvrda kvalitetnog rada sportskog sektora Fudbalskog saveza Srbije, tačnije Vladimira Matijaševića i Gorana Grkinića koji su ponovo napravili sjajan posao. Ovaj dvojac je prethodno uspeo da privoli i Dejana Teteka rođenog u Oksfordu da zaigra za omladince Srbije. Posrednik je bio trener Redinga Veljko Paunović.

Što se fudbalskih kvaliteta tiče, Babić može da igra i kao ofanzivni vezista i u centru veznog reda. Jak je na lopti, ne libi se da ukliza i preuzima odgovornost i u defanzivi. Englezi ga u njemu vide obrise Sautemptonog veziste Džejmsa Vord Prausa, sjajnog izvođača slobodnih udaraca i momka koji je sposoban da pokupi loptu i vuče je do protivničkog šesnaesterca.

Babić je u redove svetaca stigao 2016. godine iz Brentforda, a sjajno je počeo aktuelnu sezonu u Premijer Ligi do 18 godina, sa dva gola iz tri utakmice.

Mozzartsport

Komentari