(VIDEO) SRBIJA DEKLASIRALA LITVANIJU, ORLOVI SE "MALO OPRALI" ZA SRAMOTU IZ UKRAJINE: Na redu je Portugal, meč se igra 7. septembra!

    foto: FSS
    Podeli
  • (VIDEO) SRBIJA DEKLASIRALA LITVANIJU, ORLOVI SE "MALO OPRALI" ZA SRAMOTU IZ UKRAJINE: Na redu je Portugal, meč se igra 7. septembra!

Fudbaleri Srbije u došli do veoma važne pobede s obzirom da su u prethodnom meču kvalifikacija doživeli debakl od Ukrajine i poraz od 5:0, pobedivši Litvaniju 4:1 u okviru četvrtog kola kvalifikacija za EURO 2020.

Srbija je slavila pobedu na domaćem terenu "Rajko Mitić" u meču koji je odigran pred praznim tribinama, zbog kazne UEFA.

Prva velika prilika viđena je u 13. minutu, kada je Jovićev šut sa nekih sedam metara od gola odbranjen, ali se nije dugo čekalo i na prvi gol. Mitrović je iskoristio veliku grešku zadnje linije odbrane gostiju i rutinski poslao loptu u gol Litvanaca.

Srbija je lako mogla i do drugog gola, ali je Jovićev šut zaustavila prečka. Ipak, orlovi su potanje pobednika rešili za samo dva minuta. Najpre je Mitrović iskoristio odličan pas Tadića, a potom je i novi napadač Real Madrida poazao zašto su ga Madriđani platili 60 milona evra. Jović je neodbranjivo šutira sa distance za treći gol orlova.

Do kraja poluvremena izabranici Mladena Krstajića imali su još jednu priliku, preko Jovića, ali Bartkus ponovo bio na visini zadatka.

Drugo poluvreme bilo je preslikano kao prvo. Srbija je kontrolisala ritam i čuvala loptu, ali nije stvarala šanse kako u prvih 45 minuta. Uspavanka je trajala do 71 minuta kada je, posle jedne konfuzne situacije u kaznenom prostoru, Mitrović nehotice loptu udario rukom pa je sudija pokazao na penal koji je realizovao Novikovas.

Selektor Krstajić je u poslednjih dvadesetak minuta meča ubacio Živkovića umesto Kostića. Ređali su se napadi naše selekcije, da bi u 81. minutu Jović opet pogodio prečku. Ipak, Srbija je došla do novog gola. Postigao ga je Ljajić u 90 minutu za konačnih 4:1.

U narednom kolu kvalifikacija Grupe B "orlovi" 7. septembra dočekuju Portugal, a u Litvaniju dolazi Ukrajina.


Komentari