(VIDEO) ZVEZDA NAŠLA LEVOG BEKA: Bivši član Intera i Juventusa na Marakani! STANKOVIĆ INSISTIRA NA NJEGOVOM DOLASKU!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) ZVEZDA NAŠLA LEVOG BEKA: Bivši član Intera i Juventusa na Marakani! STANKOVIĆ INSISTIRA NA NJEGOVOM DOLASKU!

Uspešno pokriva pozicije beka, krila i onu najvažniju za crveno-bele, krilnog beka u formaciji sa tri centralna odbrambena igrača.

Kako piše "Beogradski portal", iskusni Kvadvo Asamoa (32) interesantan je Dejanu Stankoviću i ostalim čelnicima Crvene zvezde. Isti izvor navodi da na njegovom potencijalnom dovođenju insistira popularni Mister, koji iskusnog Afrikanca vidi kao idealno rešenje po levoj strani u formaciji sa tri centralna odbrambena fudbalera.

Nekadašnji član Torina, Udinezea, Juventusa i Intera od oktobra je slobodan igrač i upravo ta činjenica ide u prilog Crvenoj zvezdi, kojoj je, sada već očajnički, potreban fudbaler koji može adekvatno da zameni Milana Rodića.

Ono što je glavna karakteristika Asamoe je polivalentnost. Karijeru je počeo kao centralni vezni, a odlaskom u Juventus prekomandovan je na levu stranu gde uspešno pokriva pozicije beka, krila i onu najvažniju za crveno-bele, krilnog beka u formaciji sa tri centralna odbrambena igrača.

Na ovo mesto promovisao ga je Antonio Konte i od tog momenta postao je jedan od najstandardnijih članove šampionske ekipe Juventusa u periodu od 2018. do leta 2020. godine.

S obzirom da Asamoa nije u trenažnom procesu i takmičarskom ritmu već tri meseca, pripreme sa crveno-belima i nastavak sezone koji počinje tek sredinom februara idu u prilog igraču koji je sakupio 71. utakmicu za reprezentaciju Gane.

SD

Komentari