ZVEZDA I PARTIZAN BIĆE IZBAČENI IZ EVROPE, OD DRAKONSKE KAZNE DELI IH SAMO JEDNA ODLUKA FSS! Čefurin i UEFA ne praštaju!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ZVEZDA I PARTIZAN BIĆE IZBAČENI IZ EVROPE, OD DRAKONSKE KAZNE DELI IH SAMO JEDNA ODLUKA FSS! Čefurin i UEFA ne praštaju!

Aleksandar Čeferin, prvi čovek UEFA, oštro je reagovao na najavu Fudbalskog saveza Belgije da će prekinuti šampionat i proglasiti aktuelnog lidera, Klub Briž, za prvaka. Slovenac je poručio da ovakve jednostrane odluke mogu koštati klubove izbacivanja iz evropskih takmičenja, a veruje da je najbolje rešenje da se prvenstva nastave, "makar bez publike, u julu i avgustu".

– Mislim da će to biti pogrešna odluka. Ne možete tražiti pomoć, a onda odlučiti onako kako vama odgovara. Fudbalski savez Belgije mora da shvati da na ovaj način rizikuje da klubovi iz ove zemlje budu sankcionisani neigranjem u evropskim takmičenjima sledeće sezone - rekao je Čeferin.

Završetak šampionata je apsolutni prioritet.

– Želja UEFA je da sezona u svim ligama bude okončana na terenu, makar to podrazumevalo potpuno drugačije vremenske rokove i bez prisustva publike. Fudbal nije isti bez navijača, ali je bolje gledati utakmice na televiziji nego biti bez fudbala. To je ono što ljudi žele, pokušaćemo to da završimo u julu i avgustu - dodao je Slovenac.

Podsetimo, belgijska liga je prekinuta posle 29 odigranih kola, a apsolutni lider je Klub Briž sa 70 bodova, čak 15 više od drugoplasiranog Genta.

U opasnosti su srpski klubovi jer se u FSS, istina još ne i zvanično, razmišlja o prekidu Superilige, tačnije o proglašabanju Zvezde za prvaka, ili o poništavanju komplwetnog šampionata!

Ovakav epilog značio bi I drakonsku kaznu UEFA, koja insistira da se lige završe, makar i u avgustu!

SD/Teleks.info


Komentari