(FOTO/VIDEO) VOZIO JE KAMION, RADIO NA GRADILIŠTU I SA 32 GODINE PRIKLJUČIO SE NEMANJI MAKSIMOVIĆU I POTPISAO MILIONSKI UGOVOR! Ovo može samo fudbal!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (FOTO/VIDEO) VOZIO JE KAMION, RADIO NA GRADILIŠTU I SA 32 GODINE PRIKLJUČIO SE NEMANJI MAKSIMOVIĆU I POTPISAO MILIONSKI UGOVOR! Ovo može samo fudbal!

Mnogi igrači provode godine, pa čak i desetljeća pokušavajući uspjeti u nogometu. Ali što uopće znači uspjeti? Pojam nogometnog uspjeha je relativan, ali većina bi se složila da je to igranje u profesionalnom klubu i ugovor od kojeg se može dobro živjeti.

Postoje oni koji lakše dolaze do uspjeha i oni koji do njega dolaze teže, a sreća često ne pita za zasluge. Ovi drugi svoj put moraju tražiti obilaznicama, a oni koji zaista i uspiju doći na veliku scenu bivaju u manjini, iznimke. Ali kada se dogode, te iznimke sa sobom gotovo uvijek nose zanimljivu priču koja u nama budi najdublje emocije.

Takva je i ona Enrica Gallega, 32-godišnjeg španjolskog napadača koji je tek prošle godine potpisao prvi profesionalni ugovor u životu, a prije koji dan je postao drugo najskuplje pojačanje u povijesti Getafea, kluba s kojim će sljedeće sezone nastupati u Europskoj ligi.

Rođen u Barceloni, Enric je prvih 13 godina karijere proveo u katalonskim niželigaškim klubovima, a jedino zvučno ime među njima je Espanyol, za čiju je drugu momčad ubilježio 17 nastupa.

Već na samim počecima seniorske karijere njegov je tadašnji klub dobio dvogodišnju suspenziju pa je Enric bio na korak od prestanka s aktivnim igranjem.

Ipak, ljubav prema nogometu bila je prevelika i Gallego je nastavio tresti mreže u katalonskoj regionalnoj ligi, dok je u međuvremenu radio svakakve poslove kako bi skrpao kraj s krajem.

Vožnja kamiona je bila njegova glavna preokupacija, a da bi zaradio dodatnu “kunu”, Enric je u “fušu” ugrađivao klima-uređaje i radio na gradilištu.

Vožnja katalonskim cestama, koje su ga često vodile i do susjedne Francuske, i svakodnevni treninzi ostavljali su traga na Enricu te ga u nekoliko navrata čak dovele u opasnost, kako je i sam jednom prilikom otkrio: “Nekoliko puta se dogodilo da bi mi glava klonula za volanom, pa sam se morao zaustaviti. Puno sam vozio.”

Svi koji su imali prilike trenirati s njim svjedočili su kako je marljiv radnik koji se jednako zalagao na treninzima bez obzira na rang u kojem se natjecao.

Da se trud zaista isplati, pokazalo mu se točnim u zimu prošle godine, kad ga je trećeligaš Extramadura doveo za 200.000 eura. Tamo je u prvoj utakmici postigao hat-trick, a do kraja sezone dodao još sedam golova, pomogavši tako svom novom klubu da izbori drugu ligu.

Sljedeće je sezone nastavio u istom ritmu i postigao 15 pogodaka u nepunih pet mjeseci, čime je upao u oko prvoligašu Huesci koji je za njegove usluge platio dva milijuna eura.

Nažalost, Huesci nije mogao pomoći. Sezonu su završili kao pretposljednja momčad lige, a Enricov san je, činilo se, došao kraju.

No, onda se javio Getafe i Huesci ponudio šest milijuna eura za Gallega, što je bilo duplo više od njegove tržišne vrijednosti u tom trenutku. Huesca je to prihvatila, a Gallego se izjednačio na drugom mjestu najplaćenijih pojačanja u povijesti Getafea. Ispred njegovog je samo prošlogodišnji transfer Nemanje Maksimovića iz Valencije.

Za ovog se 32-godišnjaka bajka nastavlja, jer će sljedeće sezone imati priliku iskusiti igranje u Europi i još neko vrijeme provesti u jednoj od najjačih liga na svijetu.

Tako je vozač kamiona, koji se do svoje 31. godine bavio nogometom iz hobija, ispisao jednu od najljepših priča koje se ne bi posramili ni hollywoodski producenti. I da, uspio je .

Slobodna Dalmacija

Komentari