JOVIĆ ODBIO DA UZME UKLETI BROJ REAL MADRIDA, POSLEDNJI GA JE NOSIO JEDAN HRVAT I... Nije se naigrao, a više nije ni u Realu...! 16-TICA KARIJERE STAJALA MNOGO IGRAČA...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • JOVIĆ ODBIO DA UZME UKLETI BROJ REAL MADRIDA, POSLEDNJI GA JE NOSIO JEDAN HRVAT I... Nije se naigrao, a više nije ni u Realu...! 16-TICA KARIJERE STAJALA MNOGO IGRAČA...

Luka Jović odbio je da uzme dres sa brojem 16, koga u Realu smatraju ukletim. I ne samo on 16-ticu nisu hteli ni Eden Azar, ni Rodrigo, niti Mendej!

Poznato je da sportisti imaju rituale koji im pomažu da što bolje igraju, a važan deo njihovih "vrački" su i brojevi na dresovima. Jedan u Realu je pak posebna priča, niko od fudbalera kraljevskog kluba želi broj 16.

Taj broj se smatra ukletim, a poslednji koji ga je nosio je Hrvat Mateo Kovačić. On je, u međuvremenu, otišao u Čelzi pa je 16-ica slobodna, ali nitko od novih igrača je neće.

Podsetimo, Kovačić je transferom iz Intera u Real postao najskuplji hrvatski igrač u istoriji (35 miliona evra), zadužio je vroj 16 i... Za tri sezone provedene u Realu nije se uspeo nametnuti, te je nastavio crni niz vlasnika ovog broja.

A ukleti broj stajao je karijere i Lukasa Silvu (26/sada igrač Kruzeira), Fernanda Gaga (33/Velez Sarsfield), Hamita Altintop (36/kraj karijere), Serhija Kanalesa (28/Betis), Tomasa Gravesena (43/kraj karijere), Flavija Konseisao (45/kraj karijere), Daniha Garcsije (44/kraj karijere), Samjuela Etoa (38/Qatar Sports Club).

SN/Teleks.info

Komentari