ABA LIGA KAZNILA ZVEZDU ZBOG NEODLASKA U PODGORICU, ČEKA SE ODGOVOR CRVENO-BELIH! Regionalna liga pred sudbonosnim danima!

    foto: KK Crvena Zvezda/ABA
    Podeli
  • ABA LIGA KAZNILA ZVEZDU ZBOG NEODLASKA U PODGORICU, ČEKA SE ODGOVOR CRVENO-BELIH! Regionalna liga pred sudbonosnim danima!

Utakmica 13. kola ABA lige između Budućnosti i Crvene zvezde registrovana je rezultatom 20:0, a srpski i regionalni šampion kažnjen je i oduzimanjem jednog boda odlukom disciplinskih organa ovog takmičenja

ABA liga je kaznila košarkaški klub Crvena zvezda zbog neodlaska na meč protiv ekipe Budućnosti u Podgoricu.

Pored toga, klub sa Malog Kalemegdana moraće na račun regionalnog takmičenja da uplati i 20.000 evra, prenosi „Blic".

Podsećamo, Crvena zvezda nije otputovala u Podgoricu zbog bezbednosnih razloga, a posle preporuka ovdašnjih bezbednosnih službi. Iz Budućnosti su sa druge strane uveravali da su obezbeđeni svi uslovi da se nesmetano odigra meč.

Na parketu Morače su se u predviđenom terminu za odigravanje utakmice pojavili su se samo domaći igrači i sudijska trojka, a posle formalnog podbacivanja označen je i završetak meča.

Budućnost će nakon ozvaničenja ove odluke biti na deobi prvog mesta sa 23 osvojena boda, dok će Crvena zvezda ostati na sedmom mestu sa 18 bodova.

Ipak, konačnu reč imaće Predsedništvo ABA lige koje je privremeno preuzelo ingerencije direktora i sportskog direktora lige.

Sputnjik/Teleks.info

Komentari