BOMBA NA KALIŠU! ŠAKOTA ODLAZI, ZVEZDA MU VEĆ NAŠLA NASLEDNIKA! Crveno-bele preuzima Vlada Jovanović ili Sašo Filipovski!

    foto: KK Crvena Zvezda
    Podeli
  • BOMBA NA KALIŠU! ŠAKOTA ODLAZI, ZVEZDA MU VEĆ NAŠLA NASLEDNIKA! Crveno-bele preuzima Vlada Jovanović ili Sašo Filipovski!

Po drugi put ove sezone doći će do promene na klupi Crvene zvezde. Kako saznaje "Espreso", uskoro bi treblo da dođe do rastanka kluba sa Draganom Šakotom i uveliko se već radi na dolasku njegovog naslednika.

Razlog za prekid saradnje su pre svega zdravstveni problemi iskusnog stručnjaka o kojima je i sam pričao prošle nedelje zbog čega nije ni putovao sa ekipom u Vitoriju na meč Evrolige protiv Baskonije, već je ekipu vodio pomoćnik Andrija Gavrilović.

- Premešten sam na listu povređenih. Imam upalu spoljnih vena leve noge što je posledica konstantnih putovanja - rekao je Šakota prošle nedelje. Prema saznanjima našeg portala, usled zdravstvenih problema 68-godišnji trener neće moći da se u potpunosti posveti radu sa ekipom, a od strane lekara je dobio i preporuku za kućno lečenje.

Zbog toga na Malom Kalemegdanu uveliko rade na njegovoj zameni, a kako saznajemo njega bi trebalo da nasledi trener FMP-a, Vlada Jovanović, koji je i ove i prošle sezone beležio odlične rezultate sa timom iz predgrađa Beograda. Umesto Jovanovića bi navodno na klupu FMP-a trebalo da se vrati Dušan Alimpijević.

Kako piše Direktno.rs, najbliži klupi Crvene zvezde je, međutim, Sašo Filipovski, slovenački trener, koji je bio jedna od želja uprave crveno-belih za naslednika Milana Tomića. Povoljna okolnost je što je Filipovski trenutno bez angažmana. Nekada je bio trener Lokomotive iz Rostova, pomoćni trener CSKA iz Moskve, Lotomatike, Olimpije, Banvita, a u sezoni 2018/19 bio je šef stuke Monaka.

Šakota je posle mesec i po dana od početka sezone nasledio Milana Tomića na klupi Zvezde i beležio promenljive rezultate, kako i Evroligi, tako i u ABA ligi, gde crveno-beli kroz iglene uši pokušavaju da se ubace u plej-of.

Takođe, izgubio je "dobijeno" finale Kupa Radivoja Koraća u Nišu sredinom februara.

Espreso.rs

Komentari